29 Mart 2024
Son Guncelleme Tarihi: 23 Ekim 2019

Çeşme’de Bir Senenizi Geçirmek İçin 20 Neden

Çeşme’de 1 Senenizi geçirmek için 20 Etkinlik

Son yıllarda ülkemizin en çok ilgi gören turistik mekanları arasında çeşme bulunmakta. Özellikle düzenledikleri festivaller ve turnuvalarla yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmezlerinden. Yatırımları bütün hızıyla devam eden Çeşme Belediyesi “9 Durak 9 Deneyim” gibi projelerle de kültürel değerlerini yaşatmayı sürdürüyor. Bizde sizler için düzenlenen bu çeşitli etkinlikleri paylaşmak istedik. Umarız beğenirsiniz.

Alaçatı Ot Festivali (Nisan’ın 2.Haftası)

Çeşme’nin var olan değerlerini korumak ve ot çeşitliliğini tanıtmak için her yıl değişik bir tema ile misafirlerini ağırlayan Alaçatı Ot Festivali, Ege’nin en popüler festivallerinden biridir. Öyle ki, Shining Star Awards 2016’da “En Başarılı Festival” ve 2017 İzmir Turizm Ödülleri’nde “Onur Ödülü”ne layık görüldü. Bir nevi baharın habercisi olan bu etkinlikte yöresel yemekler tanıtılır, fidan dikimi yapılır ve video gösterileri izletilir, otların faydaları ve toplanma şekilleri gösterilir. Bunların yanında çeşitli konserler, söyleşiler ve yarışmalar düzenlenir.

10.ALAÇATI OT FESTİVALİ TARİHİ BELLİ OLDU. AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN..

Turizm Haftası Kutlamaları (15-22 Nisan)

Her yıl, Turizm Haftası’na girildiğinde belediye başkanının katılımı ile törenler gerçekleştirilir. Bando eşliğinde gerçekleştirilen bu törenden sonra, bölgeye daha çok turist çekmek, festivalleri arttırmak için konuşmalar gerçekleştirilir, yarışmalar düzenlenir.

Hıdrellez Şenliği (5 Mayıs)

Baharın müjdecisi olan Hıdırellez Şenliği, Çeşme’de Tekke Plajı’nda ve Alaçatı’da her yıl yakılan ateşler ve müzik eşliğinde gerçekleştirilir. Yerel halk ile beraber yerli ve yabancı turistlerde kutlamalara katılır. Çeşitli etkinlikler yanında müzik eşliğinde bereketin artması için ateş üzerinde atlanılır, dilekler yazılıp ağaç dallarına bağlanır.

Reisdere Uluslararası Uçurtma Festivali (12-13 Mayıs)

CESME ILCESINDE ONUMUZDEKI HAFTASONU DUZENLENECEK REISDERE ULUSLARARASI UCURTMA FESTIVALI’NE HEM YURT ICI HEM DE YURT DISINDAN UCURTMACILAR KATILACAK. (FOTO: CESME, DHA) (ARSIV)

Katılımcıların gökyüzünü rengarenk yüzlerce uçurtma ile süsledikleri bu etkinlikte, yurtdışından gelen profesyonel uçurtmacılar da hünerlerini göstermektedir. Katılımcılar kendi tasarladıkları uçurtmalarını kullanabildikleri gibi bedava dağıtılan uçurtmalardan da faydalanabilirler. Ayrıca uçurtma yapım atölyesinden aldıkları derslerle kendi uçurtmalarını yapmayı öğrenebilirler. Farklı bir deneyim yaşamak isteyenler bu festivali tercih edebilir.

Çeşme Open Satranç Turnuvası (26 Haziran – 1 Temmuz)

Her sene, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen turnuvada, farklı unvanlarda specular kıyasıya yarışıyor. Üstelik sadece Türkiye’den değil dünyanın pek çok ülkesinden turnuvaya katılan satranç sporcuları bulunmakta. Turnuvayı başarı ile bitirenlere de ödül töreni eşliğinde madalya ve ödülleri verilmektedir.

Kabotaj Bayramı Kutlamaları ve Su Sporları Şenliği (1 Temmuz)

1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nda Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Çeşme’de de bu özel gün anma töreni eşliğinde kutlanır. Çeşme Deniz Şehitleri Anıtı’na çelenk bırakılır. Belediye başkanı, kaymakam, garnizon komutanı, emniyet müdürü, liman müdürü gibi önemli mevkideki devlet adamları bu törene katılır ve denizciliği ve turizmi geliştirmek adına konuşmalar yaparlar.

Ilıca’dan Ataya Selam (Temmuz’un İlk Haftası)

Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti yaşatmak adına gerçekleştirilen bu etkinlikte Ilıca, Temmuz ayında sizleri bekliyor. Bu etkinlikte katılımcıları sergiler, gösteriler, konserler bekliyor. En ilgi çekenler ise zeybek gösterileri, havai fişek gösterileri ve İzmir Marşı.

Rüzgar Sörfü (Ağustos-Eylül)

Çeşme çeşitli rüzgar sörfü turnuvalarına özellikle ağustos ve eylül aylarında, ev sahipliği yapıyor. Ilıca, Alaçatı ve Çiftlikköy gibi turistik bölgeler Türkiye’nin en iyi şartlarda rüzgar sörfü yapabileceğiniz yerlerden bir kaçı. Sizde bu keyfi yaşamak istiyorsanız yazın mutlaka uğramalısınız. Eğer sörf yapmayı bilmiyorsanız, Çeşme’de eğitim alabileceğiniz sörf okulları da mevcut.

Ildırı Kültür Sanat Festivali (Ağustos’un 4.Haftası)

Bölgenin kültürel yaşantısı devam ettirmek, tarihi dokusunu korumak ve ekonomik kalkınmasını geliştirmek adına her yıl Ildırı’da yapılan festival büyük ilgi görmeye devam ediyor. Festivalde müzikler, tiyatro oyunları, söyleşiler, atölye çalışmaları misafirlere eğlenceli anlar yaşatıyor.

Çiftlik Festivali (Eylül’ün İlk Haftası)

Çiftlik Mahallesi sakinleri, Eylül’ün ilk haftasında yapılan Çiftlik Festivali’nde ziyaretçilerini ağırlıyor. Tarla ürünleri ve yerel lezzetlere farkındalık kazandırmak için düzenlenen bu festivalde müzik ve yarışmalar sizleri bekliyor. Ayrıca bölge halkının yaptığı el işleri, takılar ve yemekler sayesinde ekonomiye katkı sağlanıyor.

Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali (1-12 Eylül)

Her biri alanında uzman kişilerden oluşan akademide eğitimler verilmekte ve dünyanın pek çok ülkesinden gelen ünlü klasik müzik sanatçıları konser vermektedir.

Çeşme ve Alaçatı Kurtuluş Günü  (15-16 Eylül)

15 Eylül’de Çeşme’de 16 Eylül’de Alaçatı’da, bölgenin düşman işgalinden kurtulması adına çeşitli gösteriler düzenleniyor. Saygı duruşu ve belediye başkanının konuşması ile başlayan tören, yapılan yürüyüş ile devam ediyor. Bu anlamlı gün, şehitlerin aziz hatıraları anısına şiir okumaları, tiyatro ve gösterilerle daha da anlamlanıyor.

Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği (22-23 Eylül)

Türkiye’nin en verimli ırklarından biri olduğu bilinen sakız koyunları ve sahipleri düzenlenen yarışmalarda dereceye girmek için birbirleri ile yarışıyor. Ovacık Mahallesi’nin Ovacık Meydanı’nda düzenlenen bu etkinliğin asıl amacı ise, padişahların koyunu da denen sakız koyunu ırkını yaşatmak, bölgedeki endemik türleri korumak ve tarım faaliyetlerini desteklemektir.

5.Ovacık Tarım ve Sakın Koyunu Festivali Detayları İçin Tıklayınız…

Şarap Festivali  (24 – 26 Eylül)

Eylül ayında Çeşme Marina’da gerçekleştirilen bu festivalde yerel üreticiler ve farklı bölgelerden gelen şarap üreticileri açtıkları standlar ile kendi yaptıkları şarapları gelen ziyaretçilere ve profesyonel tadıcılara ikram ediyorlar ve satıyorlar. Çeşitli gösteri ve dinletiler eşliğinde düzenlenen bu festivalde yalnızca şarap değil, üzüm, el yapımı peynir, yerel yemeklerde ziyaretçilere sunuluyor.

Germiyan Festivali (Ekim’in İlk Haftası)

Köklü bir kültüre sahip Germiyan Mahallesi, “Bereketli Toprakların Büyüsü” teması ışığında ziyaretçilere kapılarını açıyor. Bölge sakinlerinin yaptıkları yemekler ve el işlemeleri ziyaretçilere sunuluyor. Festival çerçevesinde çeşitli gösteriler ve konserler veriliyor.

GERMİYAN FESTİVALİ İÇİN TIKLAYIN…

Açık Deniz Uluslararası Balıkçılık Turnuvası (Ekim’in 2.Hastası)

Ekim ayında düzenlenen bu etkinlikte, amatör ve profesyonel birçok balık avcısı turnuvaya katılmak için dünyanın pek çok bölgesinden Çeşme’ye akın ediyor. Hava durumuna göre 4 gün civarı süren bu turnuva, dereceye giren yarışmacılara madalya ve ödüller sunuyor. Ayrıca bu turnuva Avrupa’nın en büyük açık deniz turnuvalarından biri olarak biliniyor. Balıkçılık ile ilgileniyorsanız katılmanızı tavsiye ederiz.

Aşk Festivali (Ekim’in 3.Haftası))

Çeşme, ekim ayında bütün aşıkları bölgeye davet ediyor. Dalyan’da gerçekleşen festival, yöredeki yaşanmış bir aşk hikayesinden ilham alınarak kutlanıyor. Kortej yürüyüşü ile başlayan festival müzik, tiyatro ve söyleşiler ile renkli görüntülere sahne oluyor.

Alaçatı Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği (Farklı Tarihlerde)

Devlet Tiyatroları ve Opera Balesi Çalışanları Vakfı ile Alaçatı Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri bu etkinlikte, Türkiye’den ve dünyadan çeşitli tiyatro toplulukları Alaçatı’ya geliyor. Çeşme’ye gelen yerli ve yabancı tiyatro severler, tiyatroya doyuyor. Sizde bir tiyatrosever iseniz ailecek gelebileceğiniz güzel bir etkinlik .

Gran Fondo Çeşme (2-3 Kasım)

Çeşme bisiklet tutkunlarını da unutmuyor. İki farklı parkurdan oluşan bu turnuva da parkurlardan biri uzun diğeri kısa olacak şekilde hazırlanmış. Uzun olan parkurda Çeşme merkezden başlayarak yarım adayı 100km de turluyoruz. Kısa parkurda ise mesafe 47km. Yarışmacı kapasitesi ise 1000’er sporcu ile sınırlı. Bisiklet ile gelemeyeceklerse dert etmesin, çevre illerden otobüsler özel olarak sizler için kalkıyor.

Yılbaşı Sokak Partileri (31 Aralık)

İzmir’den ve çevre illerden çok sayıda yerli ve yabancı turistlerin katıldığı bu partiler sizlere alışılmışın dışında bir yılbaşı eğlencesi yaşatacak. Dar ve otantik sokakları barındıran Çeşme ve Alaçatı klasikten kaçmanıza olanak sağlıyor. Gece boyunca içki, müzik, yemek ve yakılan ateşlerle ile yeni yıla merhaba diyebilirsiniz. Üstelik pahalı bir gece de geçirmeyeceksiniz. Ancak uyarmakta yarar var, otel rezervasyonlarınızı önceden ayırmanızda fayda var. Çünkü oteller genelde dolu oluyor.

Yukarıdaki etkinliklerden herhangi birine gittiyseniz duygularınızı bizimle yorum olarak paylaşmanız bizleri mutlu eder.

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızdan paylaşmayı unutmayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir