28 Mart 2024
Son Guncelleme Tarihi: 13 Mart 2019

Bir Picasso Lütfen Ücretsiz Tiyatro Oyunu – 26 Mart 2019

İzmir Halk Tiyatrosu oyuncuları Cezmi Baskın ve Nazlı Özdemir tarafından 37. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kapsamında sahnelenecek Bir Picasso Lütfen oyunu, 26 Mart’ta Kültürpark Gençlik tiyatrosunda ücretsiz olarak tiyatro severlerle buluşacak.

OYUN HAKKINDA:
 ”Guernica’yı ben yapmadım siz yaptınız.” 20. yüzyılın en bilinen sanatçısı tartışmasız Picasso’dur. Dehası kadar yaşamı da her zaman gündemde olmuş büyük bir sanatçı… Zaman İkinci Dünya Savaşı. Yer işgal altındaki Paris. işgalciler Picasso’nun resimlerinden birini istiyor. Üstelik inanılmaz bir amaç için. Var olduğu günden bugüne sanat otoritenin baskısıyla karşılaştı, karşılaşacak. İşte tam da bu noktada sanatçının bu baskıya karşı alacağı tutum tüm geleceği belirleye cek. Sanatçı ya baskıya boyun eğecek ve toplumun korkunç bir karanlıkta boğul masının yolunu açacak ya da baskıya karşı sesini yükseltecek ve aydınlık yarınları olanaklı kılacak. Hepimizi insan olarak tanımlayan biraz da bu değil mi? Baskıya karşı aldığımız tutum. Peki, muhteşem bir sanatçı, bir deha, bir çılgın ve bir erkek olarak Picasso baskı karşısında ne yapacak? Bu baskıyla nasıl yüzleşecek?

Tür : Belirtilmemiş
Yazan : Jeffrey Hatcher
Yönetmen : Cengiz Toraman 
Oyuncular : Cezmi Baskın, Nazlı Özdemir

Bir Picasso Lütfen Tiyatro Oyunu
26 Mart 2019 – 20:00
Yer: Kültürpark Gençlik Tiyatrosu – Fuariçi
Oyun Halka açık ve ücretsizdir!
Davetiyeler oyun öncesi Gençlik Tiyatrosu gişesinden dağıtılacaktır.

5/5 - (1 vote)

One thought on “Bir Picasso Lütfen Ücretsiz Tiyatro Oyunu – 26 Mart 2019

  • Ahmet

    Sanata ve Sanatçıya saygı adına iptal edilen oyunu sanal sitelerden kaldırın önce . İptal olabilir saygı . Fakat o kadar insan salonun kapından niye dönsün . Neden oraya kadar gelip isyan etsin . Sonra deniliyor Tiyatro seyircisi yok . Bu şekilde davranılır ise , seyirci galêye alınmaz ise sanatta biter , dünya barışıda , güzellikler de. Dünya sanatla güzel olur , sanatla barış gelir . Siz yetkililer 3 dakikada değişecek bir bilgiyi değiştirmekten aciz olmayın lütfen .
    Tekrar Sanata , Sanatçıya saygı . Sanat yolculuğunda sanatla kalınız …

    Ahmet Türkoğlu. Fotoğraf sanatı, şiir yazar , Sanat eleştirmeni . Görsel sanatlar…

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir