29 Mart 2024
Son Guncelleme Tarihi: 3 Aralık 2022

Muğla’da Sonbaharda Gezilecek En İyi 14 Yer

Eylül ayı geldi, sonbahara girdik. Bu yüzden sizler için, sonbaharda Muğla’da gezilebilecek 14 yer seçtik. Umarız beğenirsiniz

Eylül ayına girmemizle sonbahar geldi. Muğla bu aylarda bile yazın etkisini gösterse de, bahar kendini yavaş yavaş gösterecek. Salgın nedeniyle gezemesek te, sakin bir tatil gününde Muğla’da özellikle sonbahar aylarında gezilebilecek çok güzel yerler mevcut. Eğer gezmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi seviyorsanız bir göz atmanızda yarar var.

1) Geyik Kanyonu (Ula)

Geyik Kanyonu, geçimini Ula’ya bağlı Arıcılar Mahallesi yakınlarındadır. Geyik Kanyonuna giden herhangi bir toplu ulaşım aracı bulunmamaktadır. Kendi araçlarınızla ulaşmanız gerekmektedir. Kanyonda doğal güzellikler eşliğinde saki bir gezi yapabilirsiniz.

2) Azmak Nehri (Ula)

Ula ilçesine bağlı Akyaka’da bulunan bu tatlı su nehri sazlıkları ve ördekleri ile sizlere muhteşem bir keşfe davet ediyor.

3) Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü (Bodrum)

Sergiler, konserler gibi çeşitli sanatsal etkinliklerin yanı sıra nişan, düğün, davet benzeri organizasyonlara da ev sahipliği yapan mekanları ve sergi salonları ile ağırlıklı olarak yaz aylarında hizmet veren Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, insanımızın geçmişte ve günümüzde ürettiği güzelliklerin sergilenmesi ve bu güzelliklere gönül verenlerin buluşma noktası olması arzusuyla planlanmış, kültürümüze ve doğaya saygılı bir mekandır.

4) Tuzla Kuş Cenneti

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Tuzla Kuş Cenneti, özellikle kuş gözlemcileri ve doğa severlerin uğrak noktalarından.

5) Gümüşlük (Bodrum)

Bodrum yarımadasının en batısında yer alan Gümüşlük; begonviller ve zambakların süslediği evler, balık restoranları, el sanatları, Tavşan Adası ile mehşur bir yer.

6) Kocagöl (Dalaman)

Dalaman’dan 8 kilometre uzaklıkta bulunan göl tamamen doğal şekilde oluşmuştur. Son derece doğal ve bakir kalabilen Kocagöl oldukça sessizdir. Sadece kuş seslerinin duyulduğu göl çoğu zaman kamp yapmak isteyen tatilciler tarafından tercih edilmektedir.

7) Eski Datça (Datça)

Doğanın en güzel renklerini sunan Eski Datça; bir meydan, bir buçuk sokak büyüklüğünde… Evler bal rengi kesme taştan yapılmış ve bahçe içinde. Üstünden begonvil taşan yüksek bahçe duvarları arkasında saklı.

8) Karaköy

Fethiye’nin Hayalet Şehri olarak bilinen mimari yapısı, dar sokakları ve tarihi kiliseleriyle ülke turizminde önemli merkezler arasında bulunan Kayaköy, keşfetmeniz için mükemmel bir lokasyon

9) Gizlikent Şelalesi (Seydikemer)

Gizlikent şelalesi, ilçe merkeze yaklaşık 50 km’lik bir mesafede yer alıyor. Gizlikent şelalesi, doğal güzellikler arasında popüler bir yer olan Saklıkent’e ise 2 km uzaklıkta yer alıyor.

10) Saklıkent Kanyonu ve Milli Parkı (Fethiye)

Antalya’nın Kaş ve Muğla’nın Fethiye ilçeleri arasında bulunan Milli Park, hala gitmeyenler için görülebilecek bir yer. Kanyonu, mağaraları ve suyu ile güzel bir hafta sonu sizleri bekliyor.

11) Ağla Yaylası (Köyceğiz)

12) Turgut Şelalesi (Marmaris)

Çam ağaçları arasında, doğayla bütünleşmiş olan Ağla Yaylası, Muğla ilçesi Köyceğiz’in şirin bir köyüdür.

13) Marmaris Milli Parkı (Marmaris)

Marmaris Milli Parkı Akdeniz’le Ege’nin kesiştiği, iklimlerin birleştiği, havanın bol oksijenlisi, güneşin en güzel battığı, en canlı doğduğu yer. Fırsat bulabildiğiniz bir gün gezmek, kamp yapmak doğa ile bütünleşmek için mükemmel bir yer.

14) Uyku Vadisi (Milas)

Harika bir yürüyüş planı yapıp sadece ruhunu ve beynini dinlendirmek isteyenlere Uyku Vadisi fazlasıyla iyi gelecek.


Listeyi beğendiyseniz, içeriği sosyal medya hesaplarınızda paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayınız…

3.5/5 - (4 votes)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir