29 Mart 2024
Son Guncelleme Tarihi: 20 Ekim 2020

Grip Aşısı Başvurusu Yapma

Covid-19 virüsüyle birlikte kış aylarının gelmesiyle griş aşısı telaşı tüm Türkiye’yi sardı. Peki Grip aşısı ne zaman yapılır?, Grip Aşısı 2020 Eczane fiyatı nedir?, Grip Aşısı için Online başvuru formu var mı?, Grip aşısı nasıl dağıtılacak? gibi sorularınızın cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Grip aşısı her yıl kış aylarında salgın hastalıklardan korunmak için yapılır. Aşının yapılması için en uygun dönem olarak Hekimler Ekim, Kasım ve Aralık aylarını öneriyor.

Bu yıl korona virüs dolayısıyla grip aşısına yoğun oldukça fazla ve eczanelerde bulunması oldukça zorlaştı. 20 Ekim 2020 tarihi itibariyle 1 milyon 350 bin den fazla grip aşısı Türkiye’ye geldi ve öncelik olarak risk grubundaki vatandaşlar faydalanabilecek.

Öncelikle risk grubundaki vatandaşlar için online bir başvuru bulunmuyor, Aile Hekimlerinin hazırlayacağı reçete ile eczanelere gidip grip aşısı için isimlerini yazdırmaları gerekmektedir.

Peki Eczanelerde grip aşısı fiyatı ne kadar?, Geçen yıl bu fiyat 70 lira civarıydı. Bu senenin aşı fiyatları önümüzdeki günlerde netleşecek. Devlet’in fahiş fiyatların önüne geçmek için sabit bir fiyat uygulamasına gideceği söyleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir