19 Nisan 2024
Son Guncelleme Tarihi: 9 Aralık 2020

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeni Binası Nerede?

30 Ekim İzmir Depremi’nde zarar gören İzmir Büyükşehir Belediye hizmet binası yeniden yapılacak ve yeri değiştirilecek. Peki yeni bina nereye yapılacak? İzmir Belediyesi yeni bina nerede? Yeni İzmir Belediye binası ne zaman kurulacak, ne zaman bitecek? Geçici olarak neresi hizmet verecek? İzmir’de belediyede işi olanlar nereye gidecek? İşte detaylar.

Konak Meydanı’nda buluna İzmir Büyükşehir Belediye Binası, 30 Ekim’de gerçekleşen ve birçok binanın hasar almasına yol açan deprem sonrasında hasar almıştı. Binanın durumu incelendi ve yıkılmasına karar verildi. Şu anda boşaltılmaya başlanan binanın, yenisinin yapımına 2021 yılında başlanılması bekleniyor.

Peki Yeni İzmir Büyükşehir Belediye Binası Nereye Yapılacak

Yeni belediye binasının henüz nereye yapılacağı konusunda görüşmeler yapılıyor. Ama bilgiler net değil. Yeni binanın şu anda yıkılan yere mi yoksa yeni belirlenecek bir yere mi yapılacağı ilerleyen günlerde yapılacak toplantılarda belli olacak. Ancak İzmir Enternasyonal Fuarı tahminler arasında.

Yeni yapılacak binanın hizmet koşullarının daha iyi olacağı ve modern bir görünüme sahip olacağı tahmin ediliyor.

Yenisi Yapılana Kadar Nereden Hizmet Verilecek

İzmir Büyükşehir Belediye işlemlerinin bir kısmı geçici olarak İZSU binasının dördüncü katında gerçekleşecek. Bunun dışında bazı birimler Kültürpark’a yerleştirilmiş durumda. Ayrıca Halkapınar’daki hizmet binasında sorun bulunmamaktadır. İşlerinizi geçici olarak buralardan görebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir