29 Mart 2024
Son Guncelleme Tarihi: 27 Aralık 2020

Konak Sosyal Hizmetler Yapılan Yardımlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesine bağlı sosyal hizmetlerde verilen yardımlar nelerdir?, Nakit para yardımı, eşya ve giysi yardımı, Bebek Bezi ve Mama Yardımı, Gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır? işte detaylar;

İzmir Konak ve Mendestes’te bulunan Büyükşehir ve Konak Belediyesine bağlı sosyal hizmetler müdürlüğünde yapılan yardımları sizler için araştırdık.

KONAK BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER YAPILAN YARDIMLAR:

Bizim Ev
Bizim Mağaza
Hoş Geldin Bebek
Evde Bakım Hizmeti
Engelsiz Servis Hizmeti

Şimdi bu hizmetlerin detaylarına bakalım;

Bizim Ev Eşya Yardım Başvurusu

Yardımlaşmak, Anadolu kültürünün öne çıkan değeri ve bizlerde bu değerler bütününün parçasıyız. Bu sebeple birbirimize yardım etmemizden daha doğal ne olabilir? Yerel yönetimler olarak birbirine yardımda bulunmak isteyen yardım sever insanlar arasında köprü işlevi görüyoruz.

Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü olarak ne Konak sınırlarında, yaşayanlarımız yalnızlık hissetmesinler, çaresizim demesinler derdindeyiz.

Konak’ta yaşayan ancak yangın gibi felaketlere maruz kalan ve evinde hiç eşyası bulunmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın acil ihtiyacını temin için yapılan bir uygulamadır.

Sıfır eşyaların yanı sıra hayırsever vatandaşlarımızın bağışladığı eşyalarda yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve Üniversite öğrencilerine verilmektedir.

Bağışçılarımızın verdikleri bilgiler doğrultusunda, adreslerden ekiplerimiz tarafından alınan bağışlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaktadır.

Ayrıntılı Bilgi ve yardım başvurusu İçin: 0232 484 53 00 / 2960

Bizim Ev Projesi Giysi Yardımı Başvurusu

Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, ihtiyaç sahibi vatandaşların giysi ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan birim, önceleri ikinci el veya ihtiyaç fazlası giysilerin temizlenerek vatandaşlara ulaştırılması şeklinde hizmet verirken, üretici tekstil firmalarından, mağazalardan da büyük miktarda kullanılmamış giysi bağışları almaktadır.

Kadın-erkek, çocuk, bebek tüm ihtiyaç sahibi vatandaşların kullanımı için ayakkabıdan, pantolona, iç çamaşırından çantaya kadar tüm giysi ve aksesuar ihtiyaçlarını temin etmektedir.

Orijinal ambalajındaki giysi ve aksesuarlar üretici firmalardan bağış yoluyla sağlanmakta ve ihtiyaç sahiplerine her üründen birer adet olarak verilmektedir.

Konak’ta her yıl, sosyal güvencesi olmayan, işsiz, evsiz, kimsesiz, yetim ve öksüz 5000 ihtiyaç sahibi vatandaşımızı giydirmektedir.

Bağışçılarımızın verdikleri bilgiler doğrultusunda, adreslerden ekiplerimiz tarafından alınan bağışlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaktadır.

Ayrıntılı Bilgi ve Yardım İçin: 0232 484 53 00 / 2960

Hoşgeldin Bebek Projesi Mama, Bebek Bezi gibi Yardım Çantası Başvurusu

Çoğalmanın Mutluluğundayız
“Hoş Geldin Bebek” kampanyamız çerçevesinde, yeni doğan bebeklerimizi tespit ediyor, ailelerine ulaşıyoruz. İstiyoruz ki, ailelerimiz yavrularını büyütme serüvenlerinin başlangıcına bir katkımız olsun. Bir kez daha çoğaldığımız bebeklerimize belediyelerinden bir anı kalsın, istiyoruz.

Konak Belediyesi Ailesi
Aramıza yeni katılan bireyimiz, belediyesinin onu, koruyucu sağlık hizmeti ile birlikte anne karnında karşıladığını, yaşama merhaba dediğinde ihtiyaçlarına ortak olduğunu, ilk adımını attığında elinden tuttuğunu, sokaklarını adımlamaya başladığında arkadaşlık yaptığını, ardından büyüyüp de üretime katıldığında yanında olduğunu bilsin diliyoruz.
Yıllar sonra, şimdinin miniği geleceğin yetişkini, bu iletiyi okurken, iyi ki Konak Belediye ailesinin üyesiyim diyebiliyor ise kendimizi mutlu sayarız.

Ayrıntılı bilgi ve Başvuru:  0 (232) 484 53 00 – 1263

Evde Bakım Hizmeti Yardımı Alma

Doktor ve sağlık personelinden oluşan ekibimiz, hastaneye gidemeyecek durumda olan, yatalak, düşkün ya da bir hastalık, kaza veya operasyon nedeniyle oturamayacak durumda olan hemşerilerimizin evine ulaşarak sağlık hizmeti sunuyor. Yatak yarası bakımı, ameliyat pansumanı, dikiş alma, sonda takma-çıkarma, şeker, tansiyon ölçümü gibi basit tıbbi müdahaleler sınıfına giren hizmetler için hiçbir ücret alınmıyor.

Hizmetimizden yararlanmak isteyen hastalar veya yakınları en az bir gün önceden Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 0 232 484 22 91 No’lu telefonunu arayarak randevu alabilir.

Engelsiz Servis Hizmeti Alma

DIŞARI ÇIKMAK ARTIK DAHA KOLAY
Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ‘Engelsiz Servis’ kent içi ulaşımda zorluk yaşayan engelli yurttaşların yüzünü güldürüyor. Konak Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla satın alarak filosuna kattığı minibüs sayesinde engelli vatandaşlar; hastane, kaymakamlık, adliye gibi kamu kurumlarına çok daha rahat ulaşabiliyor. Hizmete girdiği günden itibaren yoğun talep gören servis hizmeti sayesinde engelli vatandaşlar işlemlerini çok daha kısa sürede ve rahat bir şekilde yerine getiriyor.

RANDEVULU HİZMET
Aynı anda iki engelli vatandaşın taşınabildiği Engelsiz Servis aracı,  hem akülü hem de tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlara hizmet veriyor. Konak sınırları içinde ihtiyaç duyan vatandaşların üç gün önceden 484 53 00 nolu telefondan 1258 dahili numarayı çevirerek hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında randevu almaları gerekiyor. Kendisine refakat edecek bir görevli eşliğinde evlerinden alınan vatandaş gidecekleri kamu kurumuna bırakılıyor. İşi biten vatandaş tekrar alınarak evine bırakılıyor. Böylece engelli vatandaşların kamu kurumlarındaki işlerini gidermeleri için ulaşım kolaylığı sağlanmış oluyor.

Ayrıntılı Bilgi İçin: 0 (232) 484 53 00 – 1258

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER TARAFINDAN YAPILAN YARDIMLAR

  • Nakdi Yardım
  • Su Tüketiminde İndirim
  • Malzeme Desteği
  • Bot ve Mont Desteği
  • Erzak Yardımı
  • Süt Yardımı
  • Gıda Paketi

Yardımlar için aşağıda bulunan linklere tıklayabilirsiniz.

Nakdi Yardım, Su Tüketiminde İndirim, Malzeme Desteği gibi konular için tıklayın..

Bot ve Mont Desteği başvurusu için tıklayın.

Gıda Paketi Başvurusu için tıklayın.

Süt Yardımı Başvurusu için tıklayın.

2 thoughts on “Konak Sosyal Hizmetler Yapılan Yardımlar

  • aynur

    Babayla benim haya babayla benim hayatım ihtiyacım var ıslak mendil firma mama

    Yanıtla
  • Gökhan

    Ben epleks hastasiyim çalışamıyorum 2 tane çocuğum var birisi ilkokula 2 sınıf gidiyor kırtasiye ve tablet ihtiyaçımız var. Biriside 8 aylık bebek bezi ıslak mendil püsküvisi ihtiyaçımız var. Gıda ve sebze-meyve temizlik koli yardım. Odun ve kömür soba çok çürük birtane soba ihtiyaçımız var yardım etmenizi istiyorum.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir