29 Mart 2024
Son Guncelleme Tarihi: 12 Şubat 2021

E-Yaygın Kurs Başvurusu Yapma 2021

e yaygın başvuru formu, e yaygın nedir? e-yaygın 2021, e yaygın usta öğretici başvurusu, e yaygın girişi nasıl yapılır, e yaygın kurs modülleri. ziya selçuk e yaygın açıklaması. MEB e yaygın. e yaygın halk eğitim kursları bölümleri.

En son Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un” eğitimin yaygınlaştırılması” ve “hayat boyu öğrenme” konuları ile ön plana çıkardığı e-yaygın kursları gündeme oturdu. Vatandaşlar e-yaygın kurslarına nasıl başvuru yapacaklarını merak etmeye başladılar. Peki e-yaygın nedir?

E-Yaygın Sistemi Nedir?

e-yaygın sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nce geliştirilmiş olan bir otomasyon sistemidir. Sistem sayesinde genel müdürlüğe bağlı olan mesleki eğitim merkezi, turizm eğitim merkezi ve olgunlaşma enstitüsünce bünyelerinde devam ettirilen tüm eğitim, faaliyet ve kurslara bağlı etkinlikler online ortamda takip edilmekte ve gerekli işlem yapılmaktadır.

E-Yaygın Sistemi’ne Nasıl Başvuru Yaparım?

e-yaygın başvurusu yapmak için öncelikle MEBBİS’ten veya e-devlet’ten giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra açılan sistemde sol taraftaki başvurular sekmesinden Usta Öğretici Başvurusu, Eğitici Onayı Başvurusu, Kursa Ön Başvuru Yap ve Kurs Açılması Talebi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Girmiş olduğunuz sistemde, katılmak istediğiniz, açılmasını istediğiniz veya açmak istediğiniz kursları aratarak işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir