16 Nisan 2024
Son Guncelleme Tarihi: 19 Şubat 2021

Cumhurbaşkanlığı Staj Seferberliği Başvuru Yapma 2021

Cumhurbaşkanlığı staj seferberliği başvuru formu, staj seferberliği başvuru ekranı 2021, Cumhurbaşkanlığı staj başvuru sonuçları, Cumhurbaşkanlığı staj başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanlığı staj seferberliği başvuru şartları, Kariyer Kapısı staj başvurusu yapma, kariyer kapısı 2021. cbiko.gov.tr başvuru yapma.

Cumhurbaşkanlığı tarafından staj seferberliği başlatıldı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından duyurulan habere göre 81 ilde 50 bini aşkın üniversite öğrencisine staj imkanı sağlanacak. Başvurular 22 Şubat 2021’de başlayacak ve 22 Mart 2021’de sona erecek. Bu fırsatı kaçırmayın.

Staj Seferberliği Nedir?

Staj Seferbirliği Projesi, üniversitelerde eğitim gören ve staj yaparak deneyim kazanmak isteyen öğrencilerin liyakat ilkelerine dayalı ve fırsat eşitliği sağlayan Kariyer Kapısı platformu üzerinden staj imkânı yakalamasına olanak sağlamayan bir Cumhurbaşkanlığı projedir. Platform üzerinden açılan ilana başvuran adaylar, işverenler tarafından; Akademik, Mesleki, Sanatsal, Sosyal ve Sportif Yeterlikleri üzerinden değerlendirilmektedir. Staj teklifi gönderme aşamasında adayların kimlik bilgileri işverenlerin erişimine açılmamaktadır. Bu sayede adaylar sadece sahip oldukları nitelikler özelinde değerlendirilmekte ve fırsat eşitliğine sahip olmaktadır.

Staj Seferberliği’nin Amacı Nedir?

Bu proje ile şeffaf, izlenebilir ve yenilikçi değerleme yöntemi ile kariyer olanaklarına erişimde fırsat eşitliğinin desteklenmesi, staj imkânının zorunlu staj gerektiren teknik bölümlerle sınırlı kalmayıp tüm bölümlere yaygınlaştırılması, kamu ve özel sektördeki staj imkanlarının tüm üniversiteli gençler için ulaşılabilir hale getirilmesi ve ulusal ve uluslararası firmalarımızın yanı sıra, ekonomimizin bel kemiği olan KOBİ ve start-upların yetenek açığı konusunda yaşadıkları sorunların azaltılması hedeflenmektedir.

Cumhurbaşkanlığı Staj Seferberliği’ne Nasıl Başvuru Yapılır?

Staj seferberliğine başvurular henüz başlamadı. Ancak başvurudan haberdar olmak için T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi‘nin ve Staj Seferbirliği‘nin sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. Ayrıca kariyerkapisi.cbiko internet sitesini de takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir