28 Mart 2024
Son Guncelleme Tarihi: 1 Mart 2021

Konya’da Restoran ve Kafeler Ne Zaman Açılacak? 2021

Son dakika kafeler ne zaman açılacak? Konya cafeler ne zaman açılacak 2021? Konya’da lokantalar ne zaman açılacak 2021? Konya’da restoranlar ne zaman açılacak? Konya’da eğlence mekanları ne zaman açılacak? Nargile kafeler ne zaman açılacak 2021? 1 Mart Konya.

Tüm Türkiye’de kısıtlamaların ne zaman kalkacağı konuşuluyorken Konya’da da en çok sorulan sorulardan bir tanesi bu oldu. Özellikle iş yeri sahiplerinin büyük zarar etmeye başlaması cafelerin ve restoranların açılmasını mecbur hale getiriyor.

Hükümetin 1 Mart’ta normalleşme adımları ile bazı yasakların kalkması bekleniyor. Ancak henüz hangi adımların atılacağı belli değil. Yapılacak kabine toplantıları ayrıca Bilim Kurulu üyelerinin görüşleri ile yüksek risk taşımayan illerde kısıtlamalar gevşetilecek.

Kafeler, restoranlar ve eğlence mekanları açılsa bile bu mekanlarda %50 kapasite doluluk ve HES kodu şartı getirilecektir.

Konya’da Mekanlar Açılacak Mı?

Not: Alınan karar ile Konya’da yasaklar devam edecek.

İl bazında açıklanan risk haritasına baktığımızda Konya, diğer illere göre daha en yüksek seviyelerde gözüküyor. Bu yüzden adımların gevşetilmesi şimdilik mümkün gözükmüyor. Ancak Konya İl Hıfzıssıhha Kurulu’ndan gelecek açıklama ile her şey daha çok belli olacak. Konya esnafının umudu ise mekanların açılması yönünde.

Konya İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarını Konya Valiliği’nin websitesinden takip ederek güncel durumu öğrenebilirsiniz.
http://www.konya.gov.tr/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir