28 Mart 2024
Son Guncelleme Tarihi: 11 Mart 2021

Yücel Kültür Vakfı Burs Başvurusu 2021

Yücel kültür Vakfı bursu başvuru formu 2021, Yarım elma bursu başvurusu yapma 2021, bursverenler.org burs başvuruları, burs verenler org nedir? Yücel Kültür Vakfı doktora ve yüksek lisans bursu başvuru 2021. Yücel Kültür Vakfı kumbara kursu. Yücel Kültür Vakfı kadın destekleme bursu.

Kurulduğu günden beri yurt dışında ve yurt içinde, başarılı ancak maddi zorluk çeken ortaöğretim, lise, yüksek öğretim, lisans, doktora öğrencilerine burs vermeyi kendine görev edinen Yücel Kültür Vakfı, bu sene de siz değerli öğrencilere burs verecek.

Çeşitli kategorilerde burs veren Yücel Kültür Vakfı’nın burslarını aşağıdaki listede görebilirsiniz.

Burslardan yararlanmak isteyen gençler vakfın projesi olan ve aynı zamanda da üyesi olunan burs alan ve burs verenlerin bir çatı altında bulunduğu https://bursverenler.org sitesinden ilgili duyuruda belirtilen başvuru sürecini tamamladıktan sonra başvuru yapabilirler.

Yücel Kültür Vakfı Kadın Projeleri Destekleme Bursu;
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Yücel Kültür Vakfı’nın Lisansüstü ve Doktora bursuna müracaat eden kadınlarımızın projelerine destek fırsatı!
Bu yıl da proje sahibi kadınlarımızın hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak adına, Mart ayı boyunca paylaşacağınız proje ve hedeflerinizi Yücel Kültür Vakfı’nın web sitesindeki Destek Bekleyen Projeler sayfasında, bir yıl boyunca, ücretsiz olarak, potansiyel destekçilerin dikkatine sunuluyor.
Başvuru Tarihi: 5 Mart 2021 – 31 Mart 2021
Proje detayları için linke tıklayabilirsiniz.

Yarım Elma Bursu;
Yarım Elma Bursu, aylık 350 TL’lik burs miktarının her ay yarısının bir bağışçı, diğer yarısının ise vakıf ve/veya başka bir bağışçı tarafından karşılanarak bursiyere hizmet veya geri ödeme zorunluluğu olmadan, 12 ay boyunca kesintisiz olarak verilen karşılıksız bir burstur. T.C. vatandaşı herhangi bir üniversite veya yükseköğrenim okulunda okuyan, ihtiyaç sahibi herkes bursiyer olabilir. Yılın her günü bursverenler.org üzerinden başvuru yapılabilir. 

Yabancı Dil Bursları;
Yabancı dil bilmemenin eksikliğini yaşayan veya herhangi bir yabancı dili öğrenerek hayatına bir artı değer katmak isteyen gençlerin yararlandığı burs türüdür. Yabancı dil bursu almaya hak kazanan öğrencilerin kurs ücretlerinin bir kısmını vakıf, geriye kalan kısmını ise bursiyer ödüyor. Başarılı olunan her seviyenin ardından alınan yeni seviyede vakıf bursiyeri desteklemeye devam ediyor. YKV Yabancı Dil Bursu alabilmek için üniversite öğrencisi olmanıza gerek yoktur. 18 – 26 yaşları arasındaki tüm gençler bursverenler.org üzerinden burs başvurusunda bulunabilir.

Yüksek Lisans ve Doktora Bursu;
Yüksek Lisans – Doktora Bursu; araştırmacı, proje sahibi veya bir alanda yüksek lisans veya doktora yapan, 33 yaşından büyük olmayan gençlere açıktır. Her türlü bilim dalında ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacak araştırma, çalışma veya proje bu program için uygundur. Verilen destek tek seferlik olup yönetim kurulu, başvuru yapan kişinin talep ettiği destek miktarının tamamını, bir kısmını, talep edilenden fazlasını karşılama veya sağlanan desteğin süresini uzatma takdir hakkına sahiptir. 
Başvurular; bursverenler.org üzerinden gerçekleşmektedir.

Yetenek (Sanat ve Spor) Bursları;
28 yaşına kadar her katılımcıya açıktır. Bu burs, ferdi bir burs tipi olup kültür, sanat, spor alanlarında başarılı ve imkanı kısıtlı gençlerin yürüttüğü çalışma ya da projelere yapılan tek seferlik maddi destektir. Yönetim Kurulu, başvuru yapan kişinin talep ettiği destek miktarının tamamını, bir kısmını, talep edilenden fazlasını karşılama veya sağlanan desteğin süresini uzatma takdir hakkına sahiptir. Başvuru için öğrenci olma şartı bulunmamaktadır. bursverenler.org üzerinden online olarak başvuru da bulunabilirsiniz.

Kumbara Bursu;
Kumbara Bursu, burs veren bağışçıların küçük desteklerinin bir kumbarada biriktirilmesi sonrası bursa dönüşerek eğitime verilen destektir. Kumbarada her 5.000 TL biriktiğinde bu bursa başvuranlar arasından bir öğrenciye 10 ay boyunca, aylık 500 TL verilir. Belirli bir burs açıklanma tarihi yoktur. Başvurular sadece bursverenler.org üzerinden online olarak kabul edilmektedir.

Ortaöğretim Bursu;
Ortaöğrenim kurumlarında okuyan öğrenciler (özel okullar dahil), öğrenci grupları (öğrenci gruplarını kapsar, ferdi başvuru yapılamaz) ve okullar başvurabildiği burs türüdür. Öğrencilerin katılacağı; ulusal veya uluslararası yarışmalar, seminerler, araştırma projeleri, toplantılar, kültür-sanat ve bilim ağırlıklı faaliyetlere katılabilmesi için gerekli yol parası, yemek bedelleri, konaklama giderleri gibi etkinliğin yerine getirilebilmesi için gerekli araç kiralama veya satın alma bedellerini kapsamaktadır. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir