16 Nisan 2024
Son Guncelleme Tarihi: 4 Nisan 2021

Kalacak Yeri Bulunmayanlar İçin Başvuru nedir, ne demek?

Kaymakamlık tarafından verilen Seyahat İzin Belgesi başvuru sırasında başvuru nedeni olarak karşımıza çıkan Kalacak Yeri Bulunmayanlar için merak edildi. Vatandaşlar bunun ne olduğu ile ilgili E-devlet Kalacak Yeri Bulunmayanlar için ne demek, nedir? gibi aramalar yapmaktadır. Bu sorunun cevabını yanıtlamaya çalıştık.

Yaşadığı şehirden başka bir yere veya seyahat ettikleri yerden geri dönüş yapmak için korona virüs önlemleri kapsamında Kaymakamlıktan izin alınması gerekiyor. İzinler Alo 199 numarayı arayarak veya e-devlet üzerinden alınabiliyor.

E-devlet üzerinden Seyahat İzin Belgesi başvurusu yapmak için giren bir çok kişi Yeni Başvuru bölümünden başvuru nedeni olarak karşısına şu seçenekler çıkmaktadır.

Tedavi İhtiyaçları Nedeniyle Başvuru
Birinci Derece Yakınları Vefat Eden / Ağır Hastalığı Olanlar İçin Başvuru
Kalacak Yeri Bulunmayanlar İçin Başvuru
Diğer Sebeple Başvuru
gibi seçenekler sorulmaktadır. Bunların arasında en çok Kalacak Yeri Bulunmayanlar İçin başvuru seçeneği merak ediliyor. Peki Kalacak Yeri Bulunmayanlar için başvuru ne demek?

Kalacak Yeri Bulunmayanlar İçin Başvuru nedir?

Yaşadığı şehirden başka şehire tedavi amaçlı, Askerden terhis olanlar yada yurt dışı dönüşü karatina süresi dolanlar, iş nedeniyle seyahat hakkı bulunanlar son 15 gün içerisinde gittiği yerde kalacak yeri bulunmuyor ise bu seçenek üzerinden başvuru yapabilir. Başvuru sahibi “Başvurunuz Kabul Edilmiştir” mesajı geldikten sonra dönecekleri yere seyahat edebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir