18 Nisan 2024
Son Guncelleme Tarihi: 4 Mayıs 2021

Çalıştığınız şirket adres bilgisine ulaşılamadı veya çalıştığınız şirket çalışma muafiyet kapsamında değil hatası

E-devlet e-başvuru Çalışma Muafiyet İzin İşlemleri sırasında karşımıza çıkan Çalıştığınız şirket adres bilgisine ulaşılamadı veya çalıştığınız şirket çalışma muafiyet kapsamında değil hatasını neden çıkar?, çözümü nedir?, İzin belgesini nasıl çıkartırım? işte detaylar;

Merhaba arkadaşlar, bildiğiniz üzere 29 Nisan – 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında pandemi dolayısıyla tam kapanma kararı alındı. Bu kararın alınmasıyla birlikte muafiyet kapsamında olan sektörlerde çalışan kişiler işlerine gitmesi için e-devlet’in sunmuş olduğu e-başvuru sistemi üzerinden Çalışma İzin Belgesi alınması zorunluluğu getirildi.

Çalışma izin belgesini e-devlet üzerinden çıkarmak için vatandaşlara 3 Mayıs’a kadar süre verildi, bu süre 7 Mayıs’a kadar uzatıldıysa da sorun hala devam ettiği için bu belgeye sahip olamayan kişilere ceza kesilecek. Belgeye sahip olmak isteyen kişiler E-başvuru Çalışma Muafiyet İzin İşlemleri bölümünden işlem yapıyor. İşlem sırasında bir çok vatandaş şu hata ile karşılaşmaktadır.

“Çalıştığınız şirket adres bilgisine ulaşılamadı veya çalıştığınız şirket çalışma muafiyet kapsamında değil”

Öncelikle belirtmeliyim ki, bu sorunu bende yaşadım. Gıda sektöründe lojistik bölümünde çalışıyorum ve bizde muafiyet kapsamında olan gruptayız ama aynı sorunu bizim çalıştığımız bölümdeki tüm arkadaşlar yaşıyor. Bunun sebebi ise taşeron firma olmamızdan kaynaklanıyor. Bu sorunu yaşayan bir çok kişi taşeron olarak çalıştığı için bu hata ile karşı karşıya kalmaktadır.

Bizim firmamızın faaliyet alanı lojistik ve temizlik olarak geçiyor ama e-devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi aracılığıyla baktığımızda sistemde temizlik grubunda olarak gözükmektedir. Siz de e-devlet üzerinden çalıştığınız şirketinizin faaliyet alanına bu şekilde bakabilirsiniz.

“Çalıştığınız şirket adres bilgisine ulaşılamadı veya çalıştığınız şirket çalışma muafiyet kapsamında değil” nasıl çözülür?

Bu durumu İnsan Kaynakları departmanımıza ve üst yöneticilere bildirdik arkadaşlar, bize şimdilik geçiçi bir çalışma belgesi verildi. İlerleyen günlerde sürecin nasıl çözüldüğünü size buradan aktaracağım. Siz de benzer bir sorun ile karşı karşıya kaldıysanız eğer, aşağıdaki yorum bölümümüzden bize yazabilirsiniz. Bu sorunun çözümü için öncelikle faaliyet alanınızın muafiyet kapsamında mı onu kontrol edin, buraya tıklayarak listeye ulaşabilirsiniz. Sonrasında ise Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi bölümünden şirketinizin e-devlet üzerinden hangi faaliyet alanında kayıt olduğunu bakın ve şirketinizdeki üst birimlere durumu anlatın.

E-devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kayıt Belgenizin “Çalışılan İl ve İşyeri Bilgisi” bölümüne bakmanız yeterli olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir