29 Mart 2024
Son Guncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021

İzmir’de 1 Haziran’da Kafe ve Restoranlar Açılacak Mı 2021

Son dakika 1 Haziran’dan sonra kafeler ve restoranlar açılacak mı? İzmir’de 1 Haziran’da kısıtlamalar kalkacak mı 2021? İzmir’de lokantalar ne zaman açılacak 2021? İzmir’de restoranlar ne zaman açılacak? İzmir’de eğlence mekanları ne zaman açılacak? İzmir’de nargile kafeler ne zaman açılacak 2021? 1 Haziran İzmir haberleri. 1 Haziran’da ne olacak? 31 Mayıs Kabine toplantısı sonuçları. 31 Mayıs vaka haritası.

Uzun zamandır, özellikle yeme-içme sektöründe çalışan vatandaşların ve esnafın gözü kulağı bugün yapılacak olan kabine toplantısındaydı. Bugün alınan kararlar ile restoran ve kafelerin açılması ve artık müşteri kabul etmeye başlamaları bekleniyor. Ancak kabine toplantısından nasıl bir karar çıkacağı henüz belli değil. Ekonomik zorluklarla boğuşan esnaf ise artık para kazanmak istiyor. Peki cafe ve restoranlar açılacak mı?

İzmir’de 1 Haziran’dan Sonra Mekanlar Açılıyor Mu?

Bugün, yani 31 Mayıs Pazartesi günü kabine toplantısı yapılacağı biliniyordu. Ayrıca 14 Nisan’dan beri bir çok kısıtlama alınarak vaka sayıların düşmesi beklendi. Vaka sayıları düşmeye başlamışken işletme sahipleri de rahat bir nefes alabilecekti. Bu yüzden bugün alınacak kararlar ile cafe ve restoran gibi mekanların açılması bekleniyor. Daha önce olduğu gibi Vaka Haritası’na göre mi işlem yapılacağı belli değil.

Vaka Haritası’nda daha önce İzmir yüksek riskli iller arasındaydı. Bu nedenle kısmi bir açılma gerçekleşmişti. Fakat 31 Mayıs’ta alınacak kararlar ile genel bir açılma yapılması bekleniyor. Gerekli bilgiler Kabine Toplantısı sonrası ve İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu’ndan bildirilen kararlar ile belli olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir