28 Mart 2024
Son Guncelleme Tarihi: 16 Aralık 2022

Doğalgaz Desteği Başvurusu 2023 e-Devlet Başvuru Ekranı

e-Devlet doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır?, Gaz yardımı nasıl alınır?, Başvuru Şartları ve Başvuru Formu 2023 SYDV Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğalgaz desteği başvuruları ne zaman?, Cimer doğalgaz yardımı müracaat için başvuru detayları burada.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2022 yılında doğalgaz desteği vereceğini açıkladı. Doğalgaz yardımı almak isteyen vatandaşlar başvurunun nasıl yapıldığını merak ediyor.

Son zamanlarda artan doğalgaz fiyatları sebebiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ısınma yardımı kapsamında kömür desteğinden sonra doğalgaz yardımı da yapacak. Bakanlık ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yapılacak yardım başvuruları e-devlet üzerinden tarafından yapılacağını söyledi. Başvuru yapan kişilere 900 TL ile 2500 TL arası ödeme yapılacak. Ödemeler ise PTT aracılığıyla alınacak.

Bu yardım ile doğalgaz kullanan vatandaşlar da rahat bir nefes alacak. Doğalgaz yardımına Türkiye’de yaşayan herkes başvuru yapabilecek.

Başvurular alınmaya başlandı. Doğu ve Batı bölgesindeki kullanım farklarına göre ödemeler ona göre ailelerin hesaplarına yapılacak.

E-devlet Doğalgaz Yardımı Başvuru Şartları

  • T.C. Vatandaşı olmak
  • Haneye düşen gelirin düşük olması
  • Isınma ihtiyacını doğalgaz ile gideren
  • SYDV’na kayıtlı olması

E-devlet Doğalgaz Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak doğalgaz yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlar aşağıdaki linke tıklayarak online başvuru yapabilir.

https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti


Yeni Başvuruları kaçırmamak için Telegram Grubu ve Youtube Kanalımıza Katılın.

Telegram Başvuru Grubu

https://t.me/egeetkinlik

Youtube Kanalı

https://www.youtube.com/channel/UCK_Ani0ACkUKkkkJeCbwfdQ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir