28 Mart 2024
Son Guncelleme Tarihi: 8 Mart 2024

BİLSEM Öğretmen Alımı Başvuru Formu 2024

MEB BİLSEM Öğretmen alımı başvurusu nasıl yapılır?, BİLSEM öğretmen ataması başvuru şartları formu 2024, Bilsem başvuru kılavuzu, MEBBİS öğretmen başvurusu ne zaman?, BİLSEM Kontejanlar, Bilsem öğretmen maaşı için başvuru detayları burada.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı BİLSEM öğretmen alımı yapacak. Öğretmenlik için başvuru yapmak isteyen adaylar, başvurunun ne zaman ve nasıl yapılacağını merak ediyor.

Genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında yetenkleri olan öğrencilere destek olmak amacıyla açılan Bilim ve Sanat Merkezi BİLSEM bir çok dalda öğretmen alımı yapacak. Başvuru işlemleri 11 – 15 Mart 2024 tarihleri arasında alınacak. Başvurulara ait onay işlemleri ise il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince 18-20 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Başvuru kılavuzu ve Kontenjanlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

BİLSEM Öğretmen Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yetenekli çocukların potansiyellerini geliştirmek ve onları geleceğe hazırlamak için özel eğitim veren Bilim ve Sanat Merkezi BİLSEM’e öğretmenlik başvurusu yapmak isteyen adaylar, MEBBİS sistemine https://mebbis.meb.gov.tr/ linkine tıklayarak giriş yaptıktan sonra Başvuru işlemleri kısmından öğretmen başvurusu yapabilirler.

2024 Yılı Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu

2024 Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri Branş Bazlı Öğretmen İhtiyaç Listesi

Bilim ve Sanat Merkezinde Kimler Öğretmenlik Yapabilir?

BİLSEM öğretmenliği, nitelikli öğrencilere eğitim verme fırsatı sunarken aynı zamanda büyük bir sorumluluk da taşır. Öğrencilere ilgi alanlarında derinlemesine bilgi aktarmak, onların potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak ve geleceğin bilim insanlarına rehberlik etmek, bu görevin önemli yönlerindendir. Başvuracak adayların, hem öğretmenlik alanında uzmanlık hem de bu misyonu taşıma yeteneklerini vurgulamaları gereklidir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Öğretmenlik için aranan genel şartlara sahip olmak
  • Öğretmenlik alanında lisans veya özel yetenek alanlarında uzmanlık,
  • Pedagojik formasyon eğitimini tamamlamış olmak,
  • Alanında en az 2 yıl öğretmenlik yapmış olmak
  • BİLSEM öğretmenliği yeterlilik sınavında başarılı olmak

Başvurulardan haberdar olmak için INSTAGRAM hesabımızı takip edin.

5/5 - (1 vote)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir