28 Mart 2024
Son Guncelleme Tarihi: 9 Ocak 2024

İBB Çölyak Yardımı Başvuru Formu 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB Çölyak yardımı başvurusu nasıl yapılır, İBB Çölyak hastalarına müjde 2024, İHE çölyak paketi içeriği, Başvuru şartları, Başvuru Formu, İstanbul Halk Ekmek Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı, Yılbaşı desteği nasıl alınır detayları burada.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çölyak hastalarının yanında olmaya devam ediyor. İBB çölyak yardımı almak isteyen vatandaşlar başvurunun nasıl yapıldığını merak ediyor.

Buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalık olan Çölyak, 1 yaşından itibaren ortaya çıkıyor. Gluten hassasiyeti bulunan hastalar gıda ürünlerini almakta zorluk yaşıyor. Pahalı ürünler sebebiyle zor günler geçiren Çölyak hastalarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi destek oluyor.

İBB yılda 3 kez olmak üzere İstanbul Halk Ekmek İHE ile yaptığı işbirliği sayesinde glutensiz yiyeceklerinden oluşan paketi çölyaklı hastaların adresine kadar gönderiyor. İBB Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı ve Yılbaşında bu paketleri hastalarla buluşturuyor. Çölyak Paketi bir paket nişastalı karışım, beş ekmek, kurabiye ve çikolata dan oluşuyor.

İBB Çölyak Yardımı Başvurusu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen Çölyak Paketine başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, https://www.ihe.istanbul/Iletisim/IletisimFormu/ linkine tıklayarak başvuru yapabilir. Başvurusu kabul edilen vatandaşlar başvuru dilekçesi ve hasta raporunu İstanbul Halk Ekmek İHE ye giderek teslim etmesi gerekmektedir.

İBB Çölyak Yardımı Kimler Alabilir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çölyak yardımıyla ilgili İstanbul Halk Ekmek ilgilenmektedir. Başvuru İHE’ye yapılacaktır. Sadece İstanbul ili sınırlarında ikameti bulunan vatandaşlar faydalanabilir. Hastaneden rapor alınması gerekmektedir.

Başvurulardan haberdar olmak için Whatsapp, Telegram ve Sosyal Medya Hesaplarımıza katılın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir