30 Haziran 2024
Son Guncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2024

VGM Yardım Sorgulama – Başvuru Formu

Vakıflar Genel Müdürlüğü yardım alıp almadığınız sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. VGM yardım sorgulama nasıl yapılır, yardım başvurusu 2024, gıda yardımı, ortaöğretim bursu, muhtaç aylığı detaylarına sitemizden ulaşabilirsiniz.

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli yardımlar sunarak sosyal destek sağlıyor. Ortaöğretim bursu, muhtaç aylığı ve gıda yardımı gibi farklı yardım kategorileri bulunan VGM, yardım sorgulamalarını e-devlet üzerinden kolayca erişilebilir hale getirmiştir. İşte Vakıflar Genel Müdürlüğü yardım sorgulama süreci ve başvuru detayları hakkında bilmeniz gerekenler!

Vakıflar Genel Müdürlüğüne yaptığınız başvurularınız ardından başvurunuzun nasıl sonuçlandığını öğrenmek iki adımda mümkün. İhtiyaç sahibi aileler hem kendi için ve hem de çocuğu için yardım alıp alamadığını sorgulayabiliyor.

VGM Yardımlar

Ortaöğretim Bursu: Vakıflar Genel Müdürlüğü, ortaöğretim öğrencilerine yönelik burslar sunmaktadır. Bu burslar, öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamalarına yardımcı olmak amacıyla verilir. Ortaöğretim bursuna başvuran öğrenciler, başvuru sonuçlarını e-devlet üzerinden takip edebilirler. Öğrencilere 8 ay boyunca 750 TL burs verilmektedir.

Muhtaç Aylığı: Muhtaç aylığı, maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara sağlanan düzenli bir yardımdır. Bu yardım, ihtiyaç sahibi vatandaşların temel gereksinimlerini karşılamalarına destek olur. Muhtaç aylığı başvurusu yapan vatandaşlar, başvuru durumlarını ve sonuçlarını e-devlet üzerinden sorgulayabilirler. Muhtaç engelliler ile çocukların her birine 4.763,63 TL olarak ödenecek.

Gıda Yardımı: VGM, ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı da sunmaktadır. Bu yardımlar, temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan düzenli desteklerdir. Gıda yardımı başvuruları da e-devlet üzerinden yapılabilir ve sorgulanabilir.

VGM Yardım Sorgulama

Vakıflar Genel Müdürlüğü yardım sorgulamanızı e-devlet üzerinden yapabilirsiniz. Sorgulama yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/ e-devletinize giriş yapın. Arama kısmına “Kişi Yardım Bilgisi Sorgulama” yazın, açılan sayfadan Sorgu Kim İçin Yapılacak kısmından Kendisi veya Çocuğu seçeneğini seçerek sorgulama yapabilirsiniz. Sadece 15 yaşından küçük olan çocuklarınız için sorgulama yapabilirsiniz.

Eğitim Yardımı Bilgisi: Sorgulama sonrası bu alanda burs alıp almadığınızı öğrenebilirsiniz. İlkokul ve ortaokul öğrencileri için eğitim yardımı sorgulaması yapabilirsiniz. “Ortaöğretim Bursu Almaktadır“, yazısını görüyorsanız, çocuğunuz burs almaya hak kazanmış demektir. “Eğitim Yardımı Kaydı Yoktur” diyorsa, herhangi burs almaya hak kazanamamış demektir ama başvuru yaparak almasını sağlayabilirsiniz.

Muhtaçlık Aylığı Bilgisi: Sorgulama sonrası bu alanda ise aylık alıp almadığınızı öğrenebilirsiniz. Muhtaçlık Aylığı Bilgisi bölümünde “Kaydı Yoktur” yazıyorsa herhangi bir aylık bağlanmamış demektir. “Muhtaç Aylığı Almaktadır” diyorsa engelli kişiye veya çocuklar için aylık bağlanmıştır.

Sorgulama sonucunda herhangi bir yardıma alıyor gözüküyorsanız, en yakın Vakıflar Genel Bölge Müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz. Aşağıya bölge müdürlüklerini ekledik. Size en yakın bölge müdürlüğünün telefon numarasına ulaşabilirsiniz.

Kızılay’dan para yatıp yatmadığını sorgulama yaparak öğrenebilir ve hesabınıza aktarabilirsiniz. Öğrenmek için buraya tıklayın.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yardım Başvurusu

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı, eğitim yardımı ve muhtaçlık aylığı vermektedir. Hemen söyleyelim gıda yardımı almak için buraya tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

VGM Eğitim Yardımı başvuruları vakıf tarafından açılan başvuru formu üzerinden yapılmaktadır. Vakıfın belirlediği tarihler arasında başvurular alınmaktadır. Burs başvuruları her sene Eylül – Ekim ayların alınmaktadır. Bizi takip ederek başvurulardan haberdar olabilirsiniz. https://www.instagram.com/basvuruprofesoru/ linke tıklayarak instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.

Muhtaç Aylığından Yararlanma Şartları
Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara aşağıdaki şartların tamamını sağlamaları halinde muhtaç aylığı bağlanır. 

* Sosyal güvencesi olmaması,

* Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,

* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,

* Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi

Başvuru İçin Gerekli Belgeler
Muhtaç aylığı başvuru formu,
Engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu.

Başvuru Yeri ve Şekli
Muhtaç aylığı talebinde bulunan kişiler başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra engelli ise özrünü belirten sağlık kurulu raporunu ekleyip, ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla göndererek başvuru yapabilirler.

 – BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ SORUMLULUK ALANINDAKİ İLLER VE İLETİŞİM BİLGİLERİ 

 – Muhtaç Aylığı (ENGELLİ) Başvuru Formları için tıklayınız…

 – Muhtaç Aylığı (YETİM) Başvuru Formları için tıklayınız…

 – Vakıflar Genel Müdürlüğü Hayır Hizmetlerinden Yararlanmak İsteyenler için Aydınlatma Metni için tıklayınız

 – Engelli Muhtaç Aylığı Hizmeti için Sağlık Verisinin İşlenmesine ve Kullanılmasına Dair Açık Rıza Beyanı için tıklayınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir