18 Nisan 2026

İzmir Dokuz Eylül Yarı Maratonu – 6 Eylül 2020

Bu sene 8. si gerçekleşecek olan Dokuz Eylül Yarı Maratonu, 6 Eylül Pazar akşamı düzenlenecek. Yarış Konak Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacaktır.

Küresel salgın sonrası Türkiye’deki ilk uzun yol koşusu 6 Eylül Pazar günü İzmir’de düzenlenecek. Başkan Soyer’in de yer alacağı 8.İzmir Yarı Maratonu 07.30’da başlayacak. Maraton için yoğun koronavirüs önlemleri alındı.

Yarışmacılar çıkış noktası olan Cumhuriyet meydanında yarışma öncesi toplanacaklardır.

Sporcular alana tek noktadan maskeleri takılı şekilde, dezenfektan tünelinden geçmesi sağlanarak ateşleri ölçülüp el dezenfeksiyon işleminin ardından kendileri için özel olarak ayrılmış ısınma noktasına görevli eşliğinde yönlendirilecektir.

Her sporcu arasında ön, arka, sağ ve soldan 1,5 metre kalacak şekilde alan yerleşimi yapılacaktır.

Alan dışına çıkış belli bir saatten sonra izin verilmeyecektir ve ısınma egzersizine geçilecektir.

Alan 100’er kişiden oluşan 5 farklı renkte bloktan oluşacaktır. Isınma bitiminde her blok start alanına dörderli şekilde aralarında 13 metre bırakılacak şekilde görevliler eşliğinde starta yönlendirilecek olup 10 saniyede bir çıkış verilerek 125 dalga/20 dakikada start tamamlanacaktır.

Sporcuların start koridoru için ilerledikleri alanlarda ve starttan sonraki ilk 500 metre içerisinde maskeler için çöp kutuları mevcut olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir