19 Mart 2024
Son Guncelleme Tarihi: 26 Ocak 2021

Sahne ve Gösteri Sanatları Derneği Perdeyi Sen Aç Yazarlık Yarışması 2021

genç oyun yazarlığı yarışması, TC kültür ve turizm bakanlığı destekli yarışma, sgs derneği yarışması, perdeyi sen aç yarışması başvuru, oyun yazarlığı yarışması başvurusu. Tiyatro yarışması 2021.

Sahne ve Gösteri Sanatları Derneği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ın desteği ile “Perdeyi Sen Aç” sloganı ile Genç Oyun Yazarlığı Yarışması düzenleyeceklerini açıkladı. Yarışmaya başvuru yapmak isteyenler için son başvuru tarihi 12 Mart 2021.

Sahne ve Gösteri Sanatları Derneği, sosyal medya hesaplarından yarışmayı şu sözler ile duyurdu: “T.C. Kültür Bakanlığı maddi katkılarıyla, Sahne ve Gösteri Sanatları Derneği’nin organizasyonunu üstlendiği ‘’PERDEYİ SEN AÇ!” sloganıyla birlikte geleceğin genç oyun yazarlarını arıyoruz.

Yarışmanın Konusu Ve Amacı:
Türkiye genelinde 18-24 yaş arasındaki gençler arasında tiyatro oyun yazarlığı teşvik etmek; Yerli tiyatro eserlerinin en yeni örneklerini okuyucu ve seyirciler ile buluşturmak; Türkiye’de telif hakları alanında toplumda farkındalık yaratmak.

Yarışma Katılım Koşulları:

  • Yarışmaya dosya halinde adaylar en fazla 1 (bir) eser ile başvururlar. Yarışma oyunlarının daha önce basılmamış olması gerekmektedir.
  • Yarışmaya ancak daha önce herhangi bir oyunu özel veya ödenekli tiyatrolarda sahnelenmeyen 18-24 yaş arası yazarlar katılabilir.
  • Sahne ve Gösteri Sanatları Derneği Üyeleri, Seçici Kurul Üyeleri ve birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamazlar.
  • Yarışma şartnamesine uygun olmayan ve belirtilen son teslim tarihinden sonra teslim edilen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Başvuru sahipleri, dereceye giren oyunlar üzerindeki basılı ve dijital tüm kullanım haklarını Sahne ve Gösteri Sanatları Derneği devrettiğini kabul eder. Dereceye giren oyunlar Sahne ve Gösteri Sanatları Derneği tarafından 3 yıl içinde sahnelenebilir. Bu süre zarfında oyunun başka tiyatrolar tarafından sahnelenmesi Sahne ve Gösteri Sanatları Derneği’nin yazılı iznine tâbidir.
  • Yarışmaya gönderilen oyunların özgünlüğüne ilişkin sorumluluk yazarlarına aittir. Üçüncü kişilerin telif hakkı konusunda iddia ve talepleri olması durumunda oyun sahibi, uğrayacağı ve uğratacağı zarara karşı sorumlu olduğunu kabul eder.
  • Başvuru sahipleri, yukarıdaki şartları kabul etmiş sayılır. Değerlendirme sonrasında olsa bile şartlara uymadığı fark edilen eserden ödül geri alınır.

Yarışma Başvuru Şartları:

  • Yarışmaya katılacak eserlerin kast sayısı en az 2 (iki) en fazla 6 (beş) kişi olmalıdır. Sadece Türkçe yazılan eserler değerlendirmeye alınacaktır. Yarışmaya uyarlama eserlerle başvurulamaz. Konu kısıtlaması yoktur.
  • Yarışmaya katılacak oyunların metinleri, 12 punto “Times New Roman” fontu ile A4 boyutunda sayfalara hazırlanmış, 6 kopya ve oyun metninin dijital kopyasını içeren bir harici/flash bellek ile tek büyük bir zarfa (1.Zarf) konulmalıdır. Her nüshanın ilk sayfasında oyunun adı, oyunun türü, perde/sahne sayısı ve yazar rumuzu yer almalıdır. İkinci sayfada ise yazar rumuzu ardından yarım sayfalık oyun özeti olmalıdır.
  • Yarışmacı bir A4 kâğıdını aşmayan özgeçmişini, nüfus cüzdanı fotokopisini ve bir adet fotoğrafını ayrı küçük bir zarfa (2.zarf) koyarak kapalı şekilde teslim edecektir. Küçük zarfın (2.zarf) içinde bulunan özgeçmişte adayın yaşı, açık adresi, telefon numaraları ve e-posta adresi mutlaka yazılmalıdır. Küçük zarfın (2.zarf) üzerine sadece yazarın rumuzu yazılacaktır. Özgeçmişte adayın yaşı, açık adresi, telefon numaraları ve e-posta adresi belirlenemeyen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Oyun metinlerinde yazarının kimliğini belirten hiçbir bilgi bulunmayacaktır. Aksi halde başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Yarışmacı, özgeçmişini, nüfus cüzdanı fotokopisini ve bir adet vesikalık fotoğrafını koyarak açılmayacak şekilde kapattığı üstünde sadece rumuzu yazılı olan küçük zarfı (2.zarf), içinde harici bellek ve 6 nüsha oyununun bulunduğu büyük zarfın (1.zarf) içine koyarak teslim edilmelidir.
  • Eserler, boşluklu en az 50 bin ve en fazla 100 bin karakter olmalıdır.
  • Başvuru adresi aşağıda belirtilen dernek adresidir. Başvurular şahsen, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılabilir. Yarışmaya gönderilen metinler iade edilmeyecektir.

Yarışma Takvimi
Son Başvuru Tarihi:
12 Mart 2021 saat 17:00
Ödüle değer bulunan oyunlar 27 Mart 2017 tarihinden itibaren www.sgsder.org.tr adresinden duyurulacaktır. 13 Mart 2021 tarihinden sonra belirtilen adrese ulaşan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Ödül töreni tarihi daha sonra ilan edilecektir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir