16. Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu 2021
Runatolia nedir? Runatolia ne zaman? Runatolia nerede? Runatolia kayır başvuru. Runatolia 2021 sonuçları. Rrunatolia yarış programı. Runatolia iptal mi? Antalya maratonu 2021

2006 yılından beri her sene düzenli olarak gerçekleşen Runatolia “Uluslararası Antalya Maratonu” bu sene 7 Mart’ta gerçekleşecek. Normalde 2 veya 3 gün boyunca spor festivali tadında düzenlenen maraton bu sene pandemi nedeniyle kısıtlı olarak yapılacak.
Runatolia Hakkında
Runatolia “Uluslararası Antalya Maratonu” ilk kez 19 Mart 2006 tarihinde Türk turizminde farklılık yaratmak ve kış turizmine katkı sağlamak amacı ile 850 kisi ile “Runtalya Uluslararasi Antalya Maratonu” adıyla start aldı. Etkinlik, 2015 yılından itibaren Runatolia Maratonu adıyla, Türkiye’nin önde gelen organizasyon firmalarından biri olan Turset Project Management bünyesine geçti. Her yılın Mart ayında düzenlenen Runatolia, spor ve tatili bir araya getirmesi, tırmanışsız düz parkuru, güzergah üzerindeki şehir güzellikleri, tarihi dokusu ve dünyaca ünlü Antalya sahilini parkurunda bulundurmasıyla Türkiye’nin en sevilen koşularından biri kabul edilmektedir.
Nasıl Kayıt Yaptırırım?
Runatolia Antalya Maratonu’na kayıt yaptırmak için öncelikle bu linke tıklayarak sisteme üye olmalısınız. Ardından giriş yaparak Parkur Kayıt Formu ‘ndan yarışmak istediğiniz alanı işaretleyerek formu doldurup kaydınızı tamamlamalısınız. Kayıt ücreti 151 TL’dir.
10K, 10K Team Run, 21K, 42K kategorilerinde 4 adet seçeneğiniz bulunmaktadır.
Kayıt Sınırlaması
Katılımcı sayısı, Maratonda 500 sporcu, Yarı Maratonda 1.500 sporcu ve 10K-10K Team Run’da 3.000 sporcu olmak üzere toplam 5.000 sporcu ile sınırlandırılmıştır.
Daha fazla haber ve başvuru için bizi takip edin.
Instagram: https://www.instagram.com/egeetkinlikcom/
Telegram: https://t.me/egeetkinlik
Kit Dağıtımı
2021 Runatolia Kit, t-shirt, çanta ve çip işlemleri 5 ve 6 Mart tarihinde Terracity AVM terasında yapılacaktır. Alana girişte maske takma zorunluluğu vardır. Herkesin HES kodu sorgulaması ve ateş ölçümü yapılacaktır. Kit Teslimi için sporcu göğüs numarasına göre saat aralığı verilecektir.
Kayıt alanı düzeni ve kit işlemleri Türkiye Atletizm Federasyonu pandemi kuralları çerçevesinde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilecektir. Alanda dezenfektan noktaları oluşturulacaktır.
Start Öncesi
Pandemi sebebiyle, sporcu sağlığı ve sosyal mesafe kuralları gereği daha geniş alana sahip olan Cam Piramit Otoparkı start öncesi warm-up ve toplanma alanı olarak kullanılacaktır. AKM önündeki yeşil alan bu sene pandemi sebebiyle kullanılmayacaktır. Start öncesi alanına tüm sporcular girişte ateş ölçümleri yapılarak içeri alınacaktır. Sporcu aileleri ya da yanında gelen yakınları bu alana alınmayacaktır. Bu alanda sporcular, yarışacakları mesafeye göre ayrılan bölümlerde toplanacaktır.
Start öncesi her kategoriden sporcular 100’er kişilik gruplar halinde start noktasına yönlendirilecektir. Start alanında tüm sporcular için maske takma zorunluluğu olacaktır. Starttan sonra yerleştirilecek çöp kutularına maskeler atılacaktır.
Start
Sporcular sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yerdeki uyarı işaretleri yönlendirmesiyle aralarında 1.5 MT mesafe bırakarak start alanında yerlerini alacaktır.
Her sırada 6 sporcu olacak ve her 5 saniyede bir 6 sporcu start alacaktır. Tekerlekli sandalyeli Engelliler Maratonu saat 08.45, Maraton saat 09.00, Yarı Maraton saat 09.15 ve 10K Koşusu saat 09.45’te başlayacaktır. Alanda dezenfektan noktaları oluşturulacaktır.
Yarış Sonrası
Yarış sonrası alanda oturma düzeni sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırlanacaktır. Yarış bitiş noktalarında ihtiyaç istasyonları yer alacaktır ve sporcular su ya da daha önceden paketlenmiş yiyecekleri kendileri masa üzerinden alacaktır. Yarış sonrası tüm sporculara maske dağıtılacaktır. Sporcular madalyaları poşetinden çıkartılmamış şekilde kendileri alacaktır. Türkiye atletizm federasyonu kuralları gereği duş ve masaj hizmeti verilmeyecektir. Alanda dezenfektan noktaları oluşturulacaktır.
Yardım İstasyonları
Parkur üzerindeki maraton ve yarı maraton ihtiyaç istasyonlarında su, portakal, elma ve muz, 10k için ihtiyaç istasyonlarında da su dağıtılacaktır. Sporcular ürünleri masa üzerinden kendileri alacaktır. Pandemi sebebiyle hijyen açısından ihtiyaç istasyonlarında sünger verilmeyecektir. Her istasyonda dezenfektan bulundurulacaktır. Türkiye atletizm federasyonu kuralları gereği sporculardan kendi özel içecekleri teslim alınmayacaktır.
Ödül Töreni
Pandemi ve sosyal mesafe kuralları gereği maraton, yarı maraton, 10k ve 10k team run kategorilerinde sadece genel klasmanda ilk 3’e giren sporcular için ödül töreni düzenlenecektir. Yaş gruplarında ilk 3’e girenlerin ödülleri kargo ile ulaştırılacaktır.
Antalya Cumhuriyet Sevgi Meydanı Etkinliği
Antalya Kart Hes Kodu Ekleme Yükleme Kayıt Formu
Antalya Ücretsiz Tablet Bilgisayar Başvuru Yapma


