16 Nisan 2024
Son Guncelleme Tarihi: 13 Aralık 2023

İzmir Uzay Kampı Nerede? Giriş Ücreti Ne Kadar? 2024

izmir uzay kampı fiyat, izmir uzay kampı rezervasyon yapma 2024, izmir uzay kampı nerede, izmir uzay kampı, yılmaz özdil izmir uzay kampı açıklaması, İzmir Uzay kampı açık mı? detaylara sitemize ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ” Uzaya 2023’te bir Türk gönderme ” projesinden sonra muhalif yazar Yılmaz Özdil’in 11 Şubat’ya yazdığı köşe yazısı “Ay’a gidiyoruz” yazısı kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Özellikle yazı içeriğindeki “Çocuklarınızı İzmir Uzay Kampı’na götürün, büyüdüklerinde belki astronot olamazlar ama aktronot olmazlar en azından!” sözü ile bir çok insan İzmir Uzay Kampı’nı merak etti. Biz de sizler için bunu araştırdık.

İzmir Uzay Kampı Nedir?

Uzay Kampı Türkiye; dünyanın ikinci, Türkiye’nin ilk ve tek uzay kampıdır. Bilimsel eğitim veren Uzay Kampı Türkiye, merkezi Hunstville Alabama’da bulunan Amerika Uzay Bilimleri Sergi Komisyonu Lisansına sahiptir ve Türkiye Kamplar Derneği üyesidir. Uzay Kampı Türkiye, gençleri bilim, matematik ve teknoloji alanında kariyer yapmaları için motive etmeye odaklanmıştır. STEAM (Science-Technology-Engineering-Art-Math) öğrenme yaklaşımlarıyla desteklenen programlarda; katılımcıların fen bilimlerine olan ilgileri uygulamalı eğitimlerle arttırılarak; diyalog kurma, sorgulama ve eleştirel düşünme konularında yol gösterici olmak hedeflenmektedir. Hem çocuklar hem de yetişkinler, uzayla ilgili interaktif simülasyonların kullanıldığı dinamik ve eğlenceli bir ortamda; iletişim, takım çalışması ve liderlik alanlarında da eğitim alırlar.

İzmir Uzay Kampı’nda Konaklama İmkanı

İzmir Uzay Kampı’nda eğitim için gelen çocuklar talep ettikleri eğitim paketine göre bu tesiste kalma imkanına sahiptirler. kız ve erkek katılımcıların yatakhaneleri farklı katlarda bulunmaktadır. 24 kişilik yatakhanelerimizdeki yataklar ranza şeklindedir. Katılımcılara yastık ve yastık kılıfı, çarşaf, pike (ve/veya battaniye) ve havlu verilir. Her katılımcıya eşyalarını koyabileceği bir dolap tahsis edilir. 

Uzay Kampı’nda bir insanın bütün ihtiyaçları karşılanmaktadır. Emniyet, yemek, tuvalet, banyo, sağlık, ulaşım gibi.

İzmir Uzay Kampı Ücretleri Ne Kadar?

İzmir Uzay Kampı’nda seçeceğiniz programa göre fiyatlar 10 dolar ile 300 dolar arasında değişkenlik göstermektedir. Günlük Gezi Programları, Çocuklar İçin Kamp Programları, Yetişkin Programlarından oluşan 3 program mevcuttur. Kendinize ait programı keşfetmek ve fiyat almak için tıklayın.

Gençlik Programları Fiyat Listesi

Yetişkin Programları Fiyat Listesi

Günlük Tur Fiyatları

İzmir Uzay Kampı Nerede?

Uzay Kampı Türkiye; İzmir’de, çağdaş bir endüstri merkezi olan Ege Serbest Bölgesi’nde ESBAŞ tarafından işletilmektedir. Uzay Kampı Türkiye, şehir merkezine 15 dakika İzmir Adnan Menderes Havalimanına 10 dakika uzaklıktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir