27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 29 Aralık 2023

Almanya Jobcenter Başvuru Nasıl Yapılır? 2024

Almanya Hükümeti ihtiyaç sahibi vatandaşlara jobcenter tarafından yardım yapılacak. Jobcenter nedir, başvuru şartları, Bürgergeld başvuru formu 2024, nasıl başvurulur, vatandaşlık parası jobcenter ne kadar para veriyor, mobilya eşya yardımı, nasıl kayıt olunur, detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Almanya Hükümeti tarafından Alman vatandaşlarına ve göçmenlere verilen Bürgergeld yani Vatandaşlık Parası Jobcenter tarafından sağlanmaktadır.

Jobcenter, Almanya’da kendisinin veya ailesinin geçimini sağlayacak parası olmayan vatandaşlara maaş bağlıyor. Bir iş bulana kadar veya belirli ekonomik düzeye ulaşana kadar bu yardımlar devam ediyor. Jobcenter maddi desteğinden size bir çok konuda yardımcı oluyor. Mobilya yardımından eğitim desteğine, kira yardımından ısınma yardımına kadar çeşitli desteklerden faydalanabilirsiniz.

Jobcenter nedir?

Almanya Hükümeti tarafından kurulan Jobcenter, bir iş bulma kurumudur. Kurum işe ihtiyacı olanlar ile işçi arayan kişileri bir araya getiren aracı bir kurumdur. Bu kurum ailelerin, bireylerin iş bulana kadar ve ekonomik şartlarını iyileştirene kadar Bürgergeld adında vatandaşlık parası vermektedir. Şartları karşılayan herkes bu yardımlardan faydalanabilmektedir.

Almanya Jobcenter Başvuru Şartları Nelerdir?

Jobcenter yardımından faydalanmak isteyenler Almanya’da yaşıyor olması, daha önce hiç çalışmamış veya en az 1 yıldır çalışmıyorsa, çalışmasına rağmen kazandığı para yeterli değilse bu yardıma başvuru yapabilir. 15 yaşından büyük kişiler faydalanabilir.

Sığınma hakkı olan bir kişi, bir mülteci veya geçici koruma hakkına sahip kişilerde başvuru yapabilir.

Daha önce Almanya’da çalışmış ama AB vatandaşı olan kişilerde Jobcenter yardımından faydalanmaktadır.

Jobcenter ne kadar para veriyor?

Jobcenter tarafından verilen vatandaşlık maaşı her sene yüzdelik olarak artış göstermektedir. 2024 yılı itibariyle bekar yetişkinlere ayda 502 avro, evli çiftlere kişi başı 451 avro ve çocuklar için 318 ila 420 avro verilmektedir. Çocuk parası çocukların yaşına göre verilmektedir.

Jobcenter Yardımları Nelerdir?

  • Vatandaşlık Maaşı – Bürgergeld
  • Eğitim ve Katılım Paketi – Bildungs- und Teilhabepaket
  • Kira ve ısınma masrafları için konut yardımı
  • Diplomalarınızın tercüme ve tasdik ettirilmesi için oluşacak masrafların karşılanması
  • Hamilelik veya ciddi bir rahatsızlık gibi özel durumlar için para desteği
  • İlk defa evini kuracak olanlar için Mobilya parası veya mobilya kuponu desteği
  • İşe ilk giriş ödeneği – Einstiegsgeld

Jobcenter Nasıl Başvurulur?

Almanya Hükümetinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara verdiği vatandaşlık parasına başvurular internet üzerinden yapılabiliyor. Başvuru yapmak isteyen kişiler https://www.arbeitsagentur.de/arbeitslos-arbeit-finden/buergergeld/buergergeld-beantragen adresine tıklayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir