30 Nisan 2024
Son Guncelleme Tarihi: 29 Aralık 2023

Aile Bakanlığı Kömür Yardımı – SYDV Kömür Dağıtımı 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı yapacağını duyurdu. SYDV kömür dağıtımı nasıl alınır 2024, ne zaman, Mahinur Özdemir Aktaş kömür yardımı başvuru formu , yakacak desteği detayları EgeEtkinlik.com’dan okuyabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı kararıyla ihtiyaç sahibi tüm ailelere kömür yardımı yapılacağını duyurdu.

Kış aylarında ısınma ihtiyacını gidermek için kömür kullanan ailelere müjde Aile Bakanlığından geldi. Aile Bakanlığı yakacak yardımı olarak kömür dağıtımı yapılacağını açıkladı. Haber Resmi Gazetede de yayınlandı.

Dağıtımlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılacak. Ağır kış şartları başlamadan dağıtımlar yapılacak. Başvurusu kabul edilen ailelerin kömürleri adresine kadar teslim edilecek.

Aile Bakanlığı Kömür Yardımı Başvuru Şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı SYDV’ler tarafından dağıtımı yapılacak kömür yardımına başvuru yapmak isteyenlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gereklidir. Başvuru yapacak kişinin 18 yaşından büyük olmalıdır. Tüm Türkiye’den başvurular açıktır. Dar gelirli tüm vatandaşlar bu yardıma başvuru yapabilir.

Aile Bakanlığı Kömür Yardımı Nasıl Alınır?

Aile Bakanlığı tarafından verilecek kömür yardımına yararlanmak isteyen aileler, en yakın Kaymakamlık Binasına giderek başvurusunu yapabilecek. Kaymakamlık binalarında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurular yapılacak. Vakfa giderken yanınızda sadece Kimlik kartınız olması yeterlidir. Vakfa giderek daha kısa süre de sonuç alabilirsiniz.

E-devlet Kömür Yardımı Başvurusu

Isınma ihtiyacını kömür ve odun ile karşılayan vatandaşlar, Aile Bakanlığı tarafından verilen kömür yardımından faydalanabilir. SYDV’lere gidemeyen vatandaşlar e-devlet üzerinden başvuru yapabilir. Başvuru yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linkine tıklayın ve formu doldurduktan sonra son sayfadaki açıklama kısmına “Kömür Yardımı Almak İstiyorum” yazın. Başvurunuz tamamlandıktan sonra Aile Bakanlığı Vakfa bilgilerinizi göndererek kömür yardımından faydalanmanızı sağlayacaktır.

Daha önce e-devlet üzerinden Sosyal Yardım Başvuru Hizmetine başvurunuz varsa, tekrar güncelleyerek kömür yardımı almak istediğinizi belirtin.

Aile Bakanlığı Kömür Dağıtımı Ne Zaman Yapılacak?

Aile Bakanlığına bağlı SYDV’ler tarafından yapılacak kömür dağıtımı Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenen dağıtım programı kapsamında yapılacak. Oturduğunuz ilçeye dağıtımın ne zaman yapılacağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek ve program kapsamında kömür torbaları adresinize kış ayları öncesi teslim edilecek.

Başvurulardan haberdar olmak için Sosyal Medya hesaplarımızdan bizi takip edin.

6 thoughts on “Aile Bakanlığı Kömür Yardımı – SYDV Kömür Dağıtımı 2024

  • Arzu

    Sobalı evde oturuyom küçük bebeğim var evimiz soğuk maddi durumum kötü kömür alacak param yok

    Yanıtla
  • Rabia

    Evliyim evim kira 1 tane çocuğum var eşim calisyo sigortali ama yetmiyo kesiliyo borcu var

    Yanıtla
  • Evim sobalı odun kömür yakiyom kömüre ihtiyacım var kiracıyım halen yakacak alamadım

    Yanıtla
  • Evim sobalı kiracıyım odun kömür yakiyom kömür ihtiyacım var

    Yanıtla
  • Gökhan

    Ben epleks hastasıyım yüksek ilaç içiyorum tansiyon var çalışamıyorum sağ elim donduralacak çalışamıyorum aile ihtiyacımız var. 2 tane kız çocuğu var. Birisi 9 yaşında ilkokul öğrenci 4 sınıfa geçti kırtasiye malzemesi ve tablet alamıyorum ihtiyacımız var. Küçük kız çocuğu babek bezi ve lslak medil yardım etmenizi istiyorum. Erzak gida ve kömür odun yardım etmenizi istiyorum. Yardım ederseniz hepinize allah razı olsun derim çok dua ederim.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir