26 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 2 Temmuz 2024

Beşir Derneği Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır 2024

Beşir Derneği ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam ediyor. 2024 başvuru ne zaman?, başvuru şartları nelerdir?, Yardım Başvuru Sonuçları, Beşir Derneği başvuru formu doldur, Beşir Kart yardım müracaatı için gerekli evraklar için detayları egeetkinlik.com da bulabilirsiniz.

Beşir Yardım Derneği başvuru yapan Türkiye Vatandaşı ihtiyaç sahibi kişilere gıdadan giyime, sağlıktan eğitim yardımına kadar bir çok destekte bulunuyor.

Beşir Derneği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyla iş birliği içerisinde ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşuyor. İş birliği sayesinde kısa sürede ailenin yardıma ihtiyacı olup olmadığı belirleniyor ve aileye mesaj yoluyla bilgi aktarılıyor.

Beşir Derneği Yardımları Nelerdir?

  • Beşir Kart
  • Gıda Yardımı
  • Giyim Yardımı
  • Barınma Yardımı
  • Afet Yardımı
  • Sağlık Yardımı
  • Eğitim Yardımı
  • Yetim Sahipliği
  • Sosyal Kültürel Yardımlar
  • Yurtdışı Yardımları

Beşir Yardım Derneği Kimler Başvuru Yapabilir?

Günlük temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar muhtaç olanlar, ihtiyaç sahibi dul ve yetimler, bakıma muhtaç yaşlılar, afetzedeler, asgari ücretle çalışan ama geliri zaruri giderlerini karşılayamayan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Beşir Derneği’nden yardım talebinde bulunabilirler.

Yardım Müracaatı için gerekli evraklar;

1 – Nüfus Kayıt Örneği (Aile)

2 – Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

3 – İkametgâh Belgesi

4 – Varsa engellilik durumunu veya kronik hastalığını gösteren sağlık raporu

5- Nakdi yardım talebiniz var ise adınıza açılmış hesap cüzdanının (isim ve hesap numarası gözükür şekilde) fotoğrafı

İstenilen evrakların E-Devlet veya Nüfus Müdürlüklerinden temin edilerek başvuru formuna eklenmesi zorunludur.

Başvuru evrakları hatalı veya eksik yüklenen talep dosyaları işleme alınmayacaktır.

Beşir Derneği Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yukarıdaki şartları taşıyan kişiler aşağıdaki link üzerinden başvuru yapabilir.
https://www.besir.org.tr/yardim-talebi

Beşir Derneği Yardım Başvurusu yapmak için yukarıdaki linke tıklayın.

Açılan sayfadan “Yardım Talep Formu” veya “Afet Desteği Yardım Talep Formu” seçeneklerinden birini tıklayın.

Yardım Talep Formuna tıkladığınızda Bireysel olarak başvuru türünüzü seçin.

Bu Sayfada yardım alacak kişinin ilk öncelikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Sosyal Yardım başvurusu yapılması gerektiği yazmaktadır ve daha sonra Beşir Derneğine başvuru sürecinizle ilgili bilgi verilmektedir. “Başvuruya Devam Et” diyerek devam edin.

Bir sonraki sayfada da başvuru bilgilendirmesi yer alıyor Başvuruya Devam Et diyerek başvuru formuna ulaşın.

Başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurarak Başvuru Tamamla butonundan başvurunuzu gerçekleştirin.

Daha sonra Beşir Derneği tarafından tarafınıza bir mesaj gelecek. O mesaj içerisindeki linke tıklayarak gerekli belgeleri ve e-devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yapmış olduğunuz sosyal yardım başvuru sonucunu verilen link üzerinden 30 gün içerisinde yüklemeniz gerekmektedir.

Beşir Derneğinden Gelen Mesaj Örneği;

“Değerli Müracaatcimiz, Derneğimize yaptığınız yardım müracaatınız komisyonumuzca değerlendirilmiş olup Nisan Mayıs Haziran aylarında 3 ay boyunca yardım yapılması uygun görülmüştür. Size tanımlanan 3 aylık Beşir Destek Kart online mağaza yardımınızın Nisan ayının nakdi yardım olarak yapılması planlanmaktadır. Süreç ile ilgili SMS ile bilgilendirme yapılacaktır.

Seçtiğiniz bölgedeki yoğunluktan dolayı başvuru alamıyoruz. Lütfen daha sonra tekrar deneyin! ne demek?

Beşir Derneği yardım başvuru formunu doldururken il ilçe ve mahalleyi girdikten sonra başvuru yapamıyorum veya yoğunluk sorunu nedeniyle başvuruyu tamamlayamıyor musunuz? “Seçtiğiniz bölgedeki yoğunluktan dolayı başvuru alamıyoruz. Lütfen daha sonra tekrar deneyin!” uyarısı mı aldınız. Bunun sebebi Beşir Derneğinin her bölgeye eşit miktarda yardım götürme isteğinden dolayı kaynaklanıyor. Bu yüzden belirli bölgelerden kısıtlı başvuru almaktadır. Bu yüzden ilerleyen günlerde tekrar başvuru yapmanız gerekmektedir.

Bazen sistem başvuru yoğunluğundan dolayı da hata verebiliyor. Bu yüzden gece geç saatlerde başvuru kolaylıkla yapılabiliyor. O yüzden gece 1 den sonra özellikle tekrar deneme yapabilirsiniz.

Beşir Derneği Başvuru Sonuçları ne zaman belli olur?

Başvurunuzu yaptıktan sonra yaşadığınız il veya ilçede derneğin gönüllü olarak çalışan kişiler sizi arayarak randevu verecek. Randevu saatinde gönüllüler evinizi ziyaret edecek. Ziyaret sonrası yapılan araştırmalar sonucunda sizin yardım alıp alamayacağınız belli olacaktır. Beşir Derneği belgeleri yüklediğinizden itibaren 3 gün içerisinde başvurunuzun sonucunu size iletecektir.

Beşir Derneği Depremzede Yardımı

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem sonrası evleri yıkılmış veya ağır hasar almış vatandaşlara Sosyal Market üzerinden yardım yapılacak. İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere de ayni ve nakdi yardım verilecek. Hasar Tespit belgesi, ikametgah belgesinin e-devlet üzerinden temin edilerek başvuru formuna eklenmesi gerekmektedir.

Beşir Derneği Yardım Kartı

Beşir Yardım Kartı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan bir sosyal destek kartıdır. İhtiyaç sahibi ailelere anlaşmalı kurumlardan fiziksel ve online alışveriş imkanı sunuyor, binlerce ürün arasından ihtiyaçlarını gidermelerini sağlıyor. Dernek tarafından periyodik aralıklarla nakdi yardımlar yükleniyor. Yüklemeler bağışlar vasıtasıyla yapılıyor ve Beşir Kart sahibi gereksinim duyduğu ürünleri kolaylıkla alabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Beşir Derneği Eksik Dosya

Beşir Derneğine yaptığınız yardım başvurusu sonrası istenen evraklarda bir eksiklik veya bir yanlışlık yapılıyorsa, başvuru yapan kişinin telefonuna aşağıdaki gibi bir mesaj gidiyor.

Değerli Müracaatcimiz, Sosyal yardım başvuru sonucunuzu sistemimize yanlış yüklediğinizi fark ettik. Diğer aldığınız yardımların dışında Türkiye Aile Destekleri Programından aldığınız yardımın ayrıntılı bir şekilde resmini yüklemeniz gerekmektedir. Başvuru sonucunuzu https://m.besir.org.tr/eksikdosya linki üzerinden sistemimize yükledikten sonra başvuru süreciniz tamamlanmış olacaktır. Hayırlı günler dileriz.

Cep telefonunuza yukarıdaki mesaja benzer bir mesaj geldiyse, mesajının ne istediğini dikkatlice okuyun. Yukarıdaki mesajda Aile Bakanlığının verdiği Aile Destek yardımıyla ilgili sizden resim istiyor. Bu resmi e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra aile destek yardımının kabul edildiği ekranın ekran fotoğrafını çekerek verilen link üzerinden tekrar dosyayı göndermeniz gerekmektedir.

Farklı bir durum varsa aşağıdaki yorum kısmından bize yazın, yardımcı olmaya çalışalım.

Daha fazla yardım başvurusu için Sosyal Medya hesaplarımızı takip edin.

Instagramhttps://www.instagram.com/basvuruprofesoru/

Telegram: https://t.me/egeetkinlik

4/5 - (3 votes)

28 thoughts on “Beşir Derneği Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır 2024

  • Selma ÖZKOCAMAN

    Lutfen yardim

    Yanıtla
  • Hacire Turgut

    Lütfen banada yardım edin eşim ceza evinde iki küçük cocugum var kiradayim durumum yok çocuklarıma bişey alamıyorum lutfen zor durumdayim

    Yanıtla
  • Sidar

    Merhaba ben Sidar yatkın 4 çocuğum var eşim çalışıyor ama aldığı maaş 10.000 TL ve kirada yaşıyorum çocuklarım küçükler aldığımız maaş yetmiyor bize yardım ederseniz seviniriz kiramız 5bin TL

    Yanıtla
  • Ayse Geçeci

    Bende çocuklarıma okul eğitimine ve Beşir kart istiyorum ama bir türlü olmuyor bana yardımcı olursanız sevinirim

    Yanıtla
  • Yaprak Erdem

    Kirada otuyoruz 10500 kira veriyorum 4 kişi bir evde yaşıyoruz 2 çocuğum var maddi durumumuz yok eşim çalışmıyor ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz kiramızı ödeyemiyoruz kimse bizlere yardım etmiyor aile destek alıyorum ama yetersiz 1200 alıyorum şimdiden teşekkür ederim Allah razı olsun

    Yanıtla
  • Yaprak Erdem

    2 tane cocugum var 10500 kira veriyorum eşim çalışmıyor geçinemiyoruz maddi olarak durumumuz yok çocuklarım ihtiyaçlarını karşılayamıyorum lütfen bu mesajı görmenizi istiyorum şimdiden Allah razı olsun saygılar

    Yanıtla
  • Sakine aşasın

    Evim kira 5çocugum var eşim çalışmıyor maddi destek istiyorum sigorta yok

    Yanıtla
  • Tuba yıldırım

    Kiracıyım eşim çalışmıyor mağduruz cocuklairm okula gidiyorlar aile destek alıyorum lütfen yardım edin

    Yanıtla
  • Gülsün atik

    Borçlarım var gelirim yok kızımla yaşıyorum evim kira yardım destek rica ediyorum

    Yanıtla
  • Selma ÖZKOCAMAN

    Banada yardim 3cocugumvar

    Yanıtla
  • Fakiriz çalışamıyorum kocam asgari ücret çalışıyor yetmiyor kirada oturuyorum çocuğum var hastayım lütfen yardım edin ihtiyacım var

    Yanıtla
  • Selamünaleyküm hayırlı sabahlar yardımı istiyorum 4 tane kızım var maddi yönünde sıkıntı çekiyorum Müşterin sokuyor bir tanesi Küçük lütfen yardım istiyorum

    Yanıtla
  • Eşim çalışmıyor kiradayim 1tane bebeğim var maddi desteğe ihtiyacımız var gida giyim para yardımı istiyorum

    Yanıtla
  • Aylin

    Depremzedeyim bebeğim 10 aylık yardımlarınızı talebim sizlerden yardım bekliyorum lütfen sesimi duyum evim yıkıldı annemle birlikte kirada kalıyorum

    Yanıtla
  • Büşra tunç

    İki çocuğum var kirada oturuyorum eşim pazarda çalışıyor 15.000’e 10.000 TL kira 5000 lirayla geçiniyoruz Allah rızası için yardımcı olun gerçekten çok ihtiyacım var yetişemiyoruz 5000 lirayla geçiniyoruz lütfen lütfen bu mesajı okuyun

    Yanıtla
  • Büşra

    İki çocuğum var kirada oturuyorum eşim pazarda çalışıyor 15.000 TL 10.000 TL kira 5000 lirayla geçiniyoruz lütfen mesajımı görün yardımcı olun gerçekten çok ihtiyacım var Allah rızası için kendimizden kısır çocuklarımızdan kısamıyoruz

    Yanıtla
    • Filiz Çelik

      Merhaba iki çocuğum var kiradayim çocuğum otizmli onun ihtiyaçlarını karşılayacak durumum yok lütfen yardımcı olur musunuz başvurdum ama yoğunluk nedeniyle başvuru sağlanamadi

      Yanıtla
  • Emine orak

    Eşim den boşandım üç cocukgum var çalışmıyom çocuklarima bakan yok maddi manevi yardım istiyorum şimdiden Allah razı olsun sizlerden hiç bir gelirim yok üzerime birşey yok

    Yanıtla
  • ben iki cocuk annesiyim eşim ceza evin 25 sene zor durum yiz ne olur bize yardim edin bayram geliyor cocuklarima hiç bir şey alamiyorum ev kira bazi gunler aç okula gidiyorlar lütfen duyun sesimizi

    Yanıtla
  • Sibel

    Merhaba tek başıma yaşıyorum evim kira okula giden bir tane çocuğum var rahatsız olduğum için çalışamıyorum sizden para yardımı taleb ediyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

    Yanıtla
  • Yesim

    Merhaba 38 haftalık gebeyim 14 aylık kızım var eşim pazarda limon satarak geçiniyoruz sigortamız yok kiramız 10.000 TL doğalgaz suyumuzu gıdamızı Elektrik çok zor ödeyebiliyoruz sizden tek ricam 2 çocuğum için yardım istiyorum kıyafet giyeceklerini karşılayamıyorum bebeklerin mamalarını da

    Yanıtla
  • Yesim

    Mrba 38 haftalik gebeyim 14 aylik kizim var esimin sigortasi yok 10 bin tl kira veriyorum cocuklarim icin yardim talep ediyorum sizden esim pazarda limon satarak geciniyoruz cocuklarimi yetrenice besleyemiyorum sizden gardim talep ediyorum lutfen gorun beni

    Yanıtla
  • Şerife ÇAKIR

    Biz evde 7kişi yaşıyoz 3örencim var maddi yardımında bulunursanız sevinirm

    Yanıtla
  • Ayşe

    Selamualeyküm ben Ayşe kiracıyım eşim çalışmi ev temizliğine gidiyorum kiramı ödeyemiyorum çok zordayım yardıma ihtiyacım var

    Yanıtla
  • Güneş

    Selamün aleyküm ben çok zor durumdayım kayınvalidem çok rahatsız kanser hastası hastanede yatıyor eşim doğru düzgün çalışamıyor hastane masrafları ilaçlar falan derken çok zırlanoyoruz şimdi de bizi evden çıkarıyorlar kentsel dönüşüm nedeniyle nakliye paramaız bile yok şu anda ne yapacağız bilmiyorum lütfen yardımcı olun bize çok sağolun

    Yanıtla
  • Merhaba Allah clh rızası için neden başvuru yapamıyorum 3çocuk annesiyim yaklaşık 5 yıl önce ayrıldım çocuklarımla yaşıyorum kıracıyım zor geçim yapıyorum ama zorlanıyorum siz değerli vakifimizdan maddi destek arz ederim talep ederim şimdiden teşekkür ederim

    Yanıtla
  • Dilek cibik

    Benim de uc cocugum var gecinemiyoruz evim kira uctane cocugum okuyor yardim a ihtiyacim var evde bes kisi yasiyoruz cocuklarimin hitiyacilari karsilanmasini isdiyorum

    Yanıtla
  • ayten

    benim maddi durumum yok eşim ve ben 2mizde işsiz olduğumuz için geçim yapamıyoruz 4çocuk annesiyim geçim yapamadığımız için başvuruda bulunmak istiyorum toplam 6kişiyiz geçim çok sorlaşmış yeçinemiyoruz işsizlikten dolayi kimse bizi işe de almıyor nasıl geçinecez bilmiyorum onun için başvuruda bulunmak istiyorum 4çocuğum var 4 düde konuşamıyor çocuklarım içim yardımcı olursanız minnet duyarım

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir