29 Haziran 2024
Son Guncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2024

Çocuğu Okula Giden Annelere Destek: 6505 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Devlet çocuğu okula giden annelere destek başvurusunun başladığını duyurdu. 6505 TL yardım başvurusu nasıl yapılır, annelere para yardımı başvuru şartları nelerdir 2024, SED yardımı e-devlet başvuru formu nasıl doldurulur detayları Ege Etkinlik sitemizden inceleyebilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Ekonomik Destek programı kapsamında çocuğu okula giden annelere destek verilecek. Sosyal yardıma başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. SED Yardımı kapsamında devlet desteğinden nasıl yararlanabileceğinizi, başvuru sürecini ve başvuru şartlarını detaylı bir şekilde ele alacağız.

Türkiye genelinde Aile Bakanlığı koordinasyonu altında yürütülen SED yardımı, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla verilmektedir.

Sosyal yardım programları kapsamında verilen SED, özellikle çocukları okula giden annelerin ekonomik yükünü hafifletmeyi amaçlayan bir devlet programıdır.

Maddi sıkıntı içinde ailelere ekonomik bir nefes aldırarak çocukların zorluk çekmeden okula devam edebilmesini sağlanmaktadır. Bakanlık SED yardımı kapsamında kadınlara 6505 TL’ye varan destek vermektedir.

Okul öncesi için ödeme 2 bin 421 liradan 3 bin 614 liraya, ilköğretimde okuyan çocuk için 3 bin 632 liradan 5 bin 421 liraya, ortaöğretimde okuyan çocuk için 3 bin 874 liradan 5 bin 782 liraya, yükseköğrenimde okuyan çocuk için 4 bin 358 liradan 6 bin 505 lira alınacak.

Çocuğu Okula Giden Annelere Destek Şartları Nelerdir?

SED Yardımı başvurusu için belirli şartlar bulunmaktadır. Başvuru sahibinin gelir durumu, çocuğun okula devam etmesi gibi kriterlere uygunluk sağlamak önemlidir. Başvuru öncesinde, bakanlığın belirlediği şartları dikkatlice incelemek gerekmektedir. Çocuğu okula giden annelere destek için başvuru şartları şu şekildedir;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan
  • 18 yaşından büyük olmak
  • Desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek ailelere
  • Olağanüstü felaket sonrası ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olması
  • Boşanmış veya eşi vefat ettikten sonra çocuklarının bakımını devam ettirmeyen annelere

Çocuğu Okula Giden Annelere Destek Başvurusu

SED yardımı başvurusu e-devlet üzerinden alınır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açılan başvuru formuna https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz. İstenen bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Çocuğu Okula Giden Annelere Destek Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Çocuğu okula giden annelere verilecek destek başvurularının sonuçlanması yoğunluğa göre değişiklik gösterebilir. Destek alabilmeniz için gerekli incelemeler yapılır ve gerektiğinde aile ziyaret edilir. Aile ziyaretinden sonra Mütevelli Heyeti yardım alıp almayacağınıza karar verir. Bu karar doğrultusunda cep telefonunuza bir mesaj gelir ve yardımı almaya başlayabilirsiniz.

Çocuğu Okula Giden Annelere Destek Başvuru sonucuna nereden bakabilirim?

Annelere destek başvurusu e-devlet üzerinden yapıldığı için e-devlet üzerindne başvuru sonucunuza veya başvurunuzun ne durumda olduğuna bakabilirsiniz. e-Devlete giriş yaptıktan sonra arama bölümüne Sosyal Ekonomik Destek yazarak başvuru durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Başvurulardan haberdar olmak için INSTAGRAM hesabımızı takip edin.

3.6/5 - (5 votes)

9 thoughts on “Çocuğu Okula Giden Annelere Destek: 6505 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • Şahsenem

    Benim 3 tane çocuğum var üçü de okula gidiyor yardım talebi istiyorum kiracıyım durumum iyi değil eşim çalışıyor sadece

    Yanıtla
  • Güler Eryetkin

    Benim 5 tane çocuğum var 3 öğrenci 2 Si bebek eşim tek çalışıyor yardım talep ediyorum

    Yanıtla
  • Nazlı

    4 çocuk okumaktayım gelirimiz hicbir yerden yardım alamıyorum ilgilenirmisiniz gelir düzeyim çok düşük.

    Yanıtla
  • Nazlı

    Merhaba 4 tane çocuk okumaktayım gelirimiz çok düşük hicbir yerden yardım alamıyorum ilgilenirmisiniz

    Yanıtla
  • Gurbet koca

    Çocuklarıma eğitim yarımı için nakli yardım istiyorum kirada oturuyorum yardıma ihtiyacım var

    Yanıtla
  • Anonim

    Ben de Hataydan yazıyorum yardım talep ediyorum beş çocukğum var sizden ricam

    Yanıtla
  • Yardıma ihtiyacım var ihtiyaçlarımı alamıyorum kirada oturuyom çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılamak da zorlanıyorum sizin yardım etmenizi istiyorum

    Yanıtla
  • Pınar acar

    Okula giden 10 ve 8 yaşında çocuğum var eğitim desteği istiyorum

    Yanıtla
    • Okula giden 3 tane çocuğum var büyüğü lise son l ilkokul son ve ve küçüğüm ilkokul 1’e gidiyor yardım talebinde bulunmak istiyorum kiracıyım alt katta oturuyorum durumum iyi değil sadece eşim çalışıyor

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir