26 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 24 Kasım 2023

İtalya Köylerine Taşınma Başvuru Nasıl Yapılır? 2024

İtalya köyleri taşınma başvurusu formu 2023 – 2024, Calabria bölgesi köyleri oturma izni nasıl alınır?, 47 bin euro alma şartı, İtalya köyleri taşınma şartları koşulları nelerdir?, İtalya Konsolosluğu telefon numarası, İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa için başvuru detayları burada.

İtalya’nın Calabria bölgesi köylerinde yaşayan kimse kalmayınca, yetkilililer insanların köylere taşınmasını sağlamak için 47 bin euro para ödüllü bir proje başlattı. Dünya’nın her yerinden başvurunun açık olmasıyla Türkiye’den bir çok vatandaş İtalya köylerine taşınma başvurusunun nasıl yapıldığını merak etmeye başladı.

İtalya Köylerine Taşınmak İçin Şartlar ve Koşullar

  • İtalya köylerinde en 3 yıl yaşama zorunluluğu
  • Bir iş kurmalı ve istihdama destek olmayı taahhüt etme zorunluluğu (pansiyon işletmek, restoran ya da bar açmak, çiftçilik yapmak, mağaza açmak)
  • İtalyan olma zorunluluğu bulunmuyor
  • Yaşınız en fazla 40 olması gerekiyor
  • Kabul edilen kişilerin 90 gün içinde taşınması gerekli

Projeye Dahil Bölgeler: Civita – Samo – Precacore – Aieta – Bova – Caccuri – Albidona – Sant’Agata del Bianco – Santa Severina – San Donato di Ninea

İtalya Köylerine Taşınmak İçin Başvuru Nasıl Yapılır?

İtalya Köylerinde yaşamak isteyen Türk vatandaşları yoğun ilgi gösteriyor. Başvuru yapmak isteyen bireyler, https://portale.regione.calabria.it/website/ adresini ziyaret edebilir veya İtalya Konsolosluğundan bilgi alabilir.

5/5 - (1 vote)

One thought on “İtalya Köylerine Taşınma Başvuru Nasıl Yapılır? 2024

  • hasan

    O parayla nasil işyeri kurulacakmiş neden baska ulkelerden insan aliyor kendi vatandasina versinparayi kurdursun o parayla is falan kurulmaz

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir