27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 29 Aralık 2023

Kızılay 900 TL Yardım Nasıl Alınır? Başvuru Şartları 2024

Kızılay ve UNİCEF işbirliğiyle çocuklu ailelere 900 TL yardım yapılacağı açıklandı. Kızılay 900 TL yardım başvurusu nasıl yapılır, www.kizilay.org.tr yardım başvurusu sorgulama 2024, ASHB depremzede para yardımı, oncecocuklar.kizilaykart.org, önce çocuklar projesi detaylarına Ege Etkinlik.com dan ulaşabilirsiniz.

Kızılay ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için 900 TL yardım yapacak.

UNICEF, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Kızılay iş birliğiyle Önce Çocuklar projesi kapsamında depremlerden etkilenen çocukların ailelerine tek seferlik olarak 900 TL nakdi yardım yapılacak. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından finanse edilen yardım ile depremlerin çocuklar ve aileleri üzerindeki olumsuz ekonomik etkilerini hafifletmek amaçlanmıştır.

Nakit Yardımı ile ailelerin çocukları için gıda, kişisel hijyen ürünleri, giyim, kırtasiye, ve ulaşım ihtiyaçları gibi temel ihtiyaçlarını karşılaması istenmektedir.

Kızılay 900 TL Yardım Kimler Alabilir?

UNICEF tarafından finanse edilen 900 TL yardım Kızılay tarafından ailelere dağıtılacak. Yardıma sadece depremden etkilenen çocukların aileleri faydalanacak. Yardımın alınması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuk odaklı yardım programlarından en az bir tanesinden faydalanıyor olması veya Kızılay tarafından verilen nakdi yardım faaliyetlerinden faydalanmamış olması gerekiyor.

Kızılay 900 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kızılay 900 TL yardım almak isteyen vatandaşlar için herhangi başvuru formu bulunmuyor. 24 Haziran 2023 tarihinden itibaren faydalanıcıların telefonlarına Kızılay ve UNICEF tarafından mesaj gönderilecek. Mesajda 900 TL almaya hak kazandınız yazacak. Daha sonra Halkbank tarafından size bir referans numarası gönderilecek. Bu referans numarası ile Halk bankasına giderek 900 TL nakit yardımı alınacak.

Kızılay, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına daha önce bir başvurunuz yoksa aşağıdaki linkler üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

Kızılay Yardım Başvurusu Formu

Kızılay tarafından verilen yardımlara en sağlıklı bir şekilde başvuru yapılabilmesi için en yakın Kızılay şubesine gitmek ve bir form doldurmak gerekiyor. Kızılay şubesine gitmek için bir engeliniz varsa, https://www.kizilay.org.tr/iletisim linkine tıklayarak resmi sayfasında bulunan formu doldurabilirsiniz. Formu doldururken Başvuru Nedeni kısmına İhtiyaç Sahibi olarak seçiniz ve durumunuzu net bir şekilde açıklama kısmına yazınız.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yardım Başvurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yardım başvurusu yaparak siz de bir çok yardım faaliyetinden faydalanabilirsiniz. E-devlet üzerinden başvurunuzu kolayca yapabilirsiniz. E-devlet Sosyal Yardım Başvuru Hizmetine ulaşmak için https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linkine tıklayarak başvuru formuna ulaşabilirsiniz.

Başvurulardan haberdar olmak için Whatsapp, Telegram ve Sosyal Medya Hesaplarımıza katılın.

2.6/5 - (5 votes)

8 thoughts on “Kızılay 900 TL Yardım Nasıl Alınır? Başvuru Şartları 2024

  • döne demirli

    merhaba bir çocumla yaşamaktayım maddi durumum ve gelirim olmadından siz sayın büyüklerimden yardımlarınızı bekliyorum

    Yanıtla
  • ben kirada yaşayan biriyim bir çocumla yaşamaktayım çocum okuyor kirada yaşadım ev akıyor ve rubetli maddi durumum olmadından başka eve çıkamayorum dini nikâhlı eşim vefat etmiştir çocumun babası hiç bir ygelirim olmadığından siz sayın büyüklerimden yardımlarınızı arz ve talep ederim

    Yanıtla
  • Şaziye Kesman

    Evim kira yardımlara bende muhtacım düzgün bir gelirim yok İzmir’de oturuyorum.desteklerinizi bekliyorum.lutfen duyarlı olalım şimdiden teşekkürler herkese

    Yanıtla
  • Kadriye

    4 çocuğum var eşim rahatsız calimiyor kıracağız çok maduruz lütfen bize yardım çıkarın

    Yanıtla
  • Sabiha yılmaz

    Kızılay yardım parası bende istiyorum ihtiyaç var evim kira üç çocuğum var eşim hasta akciğer ameliyatı geçirdi durumum yok sizden ricam banada yardım edin

    Yanıtla
  • Güneş sarak

    3 çocuk annesiyim çalışamıyorum evim kira 900 TL yardıma ihtiyacım var

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir