26 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 1 Ocak 2024

KYK Misafir Öğrenci Başvuru Formu 2024

Kredi Yurtlar Kurumu Misafir öğrenci kabul ediyor. KYK Misafir öğrenci başvuru formu 2024, dilekçe örneği, GSB yurdunda kalmak günlük ücreti, e-devletten başvuru nasıl yapılır, başvuru şartları detaylarına ulaşabilirsiniz.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı KYK yurdunda öğrenciler misafir olarak konaklayabiliyor. Üniversiteli öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumunda kalmak için başvuru yapması gerekiyor.

Üniversite öğrencileri şartlara uydukları takdirde istedikleri farklı il ve ilçede bulunan KYK yurdunda konaklayabiliyor. Yurtlarda öğrenciler ücretli kalırken ayrıcalıklı öğrenciler ücretsiz olarak geçici kalabiliyor. Öğrenciler 1 aydan 9’ya kadar yurtlarda misafir olarak barınma başvurusu yapabilir.

KYK Misafir Öğrenci Başvuru Koşulları

KYK yurtlarında misafir öğrenci olarak katılmak isteyen öğrencilerin öncelikle üniversite öğrencisi olması gerekiyor.

Üniversite öğrenimine devam ederken öğrenim gördükleri okulun sınavlarına girmek üzere farklı bir şehre gidecek öğrenciler,

Pedagojik formasyon eğitimi görenler ve üniversiteler tarafından zorunlu tutulan kurs, staj vb. eğitim çalışmalarına katılanlar,

Ulusal veya uluslararası düzenlenen bir çok faaliyet katılacak öğrenciler,

Türkçe öğrenmek amacıyla programlara katılan yabancı öğrenciler,

KYK yurtlarında başvuru yaparak yedekte kalan öğrencilere barınma için öncelik tanınmaktadır.

KYK Misafir Öğrenci Günlük Ücreti Ne Kadar?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu KYK yurtlarından kalmak isteyen öğrenciler günlük değil, aylık olarak ödeme yapması gerekiyor. Yurtların konumuna göre aylık ücreti değişkenlik göstermektedir. Yurtların 2023 yılı itibariyle aylık ücreti 300 TL ile 1000 TL arası değişkenlik göstermektedir.

1 aydan daha az olarak kalacak öğrencilere depozito uygulaması devreye sokulacaktır. 10 içerisinde KYK yurdundan çıkışı yapılan öğrencinin kalan günlerine ait parası 15 ila 30 gün içerisinde hesabına geri yatırılacaktır.

Şehit eşi veya bekar kardeşleri, gazi ve çocukları, anne ve babası vefat etmiş 25 yaşını geçmemiş öğrenciler, lise ve dengi öğrenimini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar ve devlet koruması altında olan öğrenciler KYK yurtlarında ücretsiz olarak konaklayabilirler.

KYK Misafir Öğrenci Başvuru Dilekçesi

Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda geçici misafir öğrenci olarak kalmak isteyenler öğrenciler bir dilekçe yazması gerekmektedir. Öğrenciler misafir olarak kalmak sebeplerini dilekçede anlatmalıdır. Hangi tarihlerde kalmak istediklerini dilekçede belirtmelidir.

KYK Misafir Öğrenci Başvuru Nasıl Yapılır?

KYK Misafir Öğrenci Başvurusu yapmak isteyen öğrenciler, kalacak illerde il müdürlüklerine veya ilçelerde ise yurt müdürlüğüne yazdıkları dilekçe ile başvuru yapması gerekmektedir. Farklı şehirlerde kalacak öğrenciler burada yurt müdürlüklerinin yetkililerine ait iletişim bilgileri bulunmaktadır. Telefon numarası üzerinden iletişime geçerek başvuru dilekçesini kendilerine gönderebilirsiniz.

KYK Ücretsiz Konaklama Başvurusu

Gençlik ve Spor Bakanlığı yaz döneminde öğrencilerin rahat bir şekilde seyahat edebilmesi için KYK yurtlarını üniversite öğrencilerinin kullanımına açtı. Haziran, Temmuz, Ağustos aylarının belirli tarihleri arasında üniversite öğrencileri KYK yurtlarını ücretsiz olarak konaklayabilecek. Gelişmeleri buraya tıklayarak takip edebilirsiniz.

KYK Yurtlarında Misafir Olarak Konaklayabileceğiniz İller

Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda konaklayabileceğiniz iller:

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak

Başvurulardan haberdar olmak için Whatsapp, Telegram ve Sosyal Medya Hesaplarımıza katılın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir