26 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 29 Aralık 2023

ÖSYM Başvuru Eğitim Güncelleme Ekranı 2024

Ösym Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2024 başvuru eğitim güncelleme nasıl yapılır?, AİS ÖSYM başvuru güncelle formu, ÖSYM başvuru güncelleme giriş, YKS sınavı okul birinciliği güncelleme, ortaöğretim eğitim güncelleme, YKS başvuru eksiklik hata var, ne yapmayalım?, Ortaöğretim Başarı Puanı güncelleme için başvuru detayları burada.

ÖSYM tarafından 2023 yks sınavına ilişkin eğitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama işlemleri başvuruları başladı. Başvuru güncelleme işlemleri ÖSYM sistemi üzerinden yapılacak.

YKS 2023 sınavına giren tüm ortaöğretim lise öğrencileri Aday İşlemleri Sistemi üzerinde bulunan Başvuru Eğitim Güncelle sekmesinden değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol edecek ve bu eğitim bilgilerini 4 Temmuz 2023 saat 16.00’ya kadar onaylayarak sisteme eklenmesini sağlayacak.

Eğitim bilgilerinde veya okul birinciliği bilgilerinde eksiklik ve hata olduğunu düşünen üniversite adayları, mezun oldukları lise ile görüşerek MEB e-Okul sistemi üzerinden düzeltme yaptıracak.

Eğitim bilgisi e-Okul üzerinden düzeltmesini yapamayan öğrenciler, okul müdürlüğüne giderek Kamu Kurumları İşletim Sistemi (KKİS) üzerinden işletilmesini sağlayacak. YKS sınavına giren tüm öğrencilerin yapması gereken bu güncelle 4 Temmuz’da sona ereceğinden daha sonra yapılan güncellemeler kabul edilmeyecek.

ÖSYM Başvuru Eğitim Güncelleme Nasıl Yapılır?

ÖSYM sistemi üzerinden YKS 2023 Başvuru Eğitim Güncellemesi yapmak isteyen adaylar, https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2023/1/BasvuruEgitimGuncelle adresine tıkladıktan sonra, E-devlet veya ÖSYM üyeliği üzerinden sisteme giriş yaptıktan sonra, Başvuru Eğitim Güncelle kısmından değişiklik yapabilir ve onaylama gerçekleştirebilir.

Başvurulardan haberdar olmak için Whatsapp, Telegram ve Sosyal Medya Hesaplarımıza katılın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir