27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 14 Ocak 2024

Türkiye Kart Başvurusu Nasıl Yapılır? 2024

PTT Türkiye şehir kart nedir, başvurusu nasıl yapılır?, Türkiye kart hangi illerde var, Türkiye kart engelli başvuru formu 2024 nasıl alınır?, Konya, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, E-devlet Türkiye kart ne zaman çıkacak?, Türkiye Kart bakiye Sorgulama için başvuru detayları burada.

Tüm Türkiye’deki toplu ulaşımda kullanılacak Türkiye kart PTT tarafından geliştirildi ve yakın zamanda kullanılmaya başlanacak. Türkiye Kart sahibi olmak isteyen vatandaşlar ise, başvurunun nasıl yapılacağını ve ne zaman çıkacağını merak ediyor.

Dünya’ya örnek bir teknoloji olacak olan Türkiye Kart ile İstanbul’da aldığınız kartı Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, aynı kartla ile toplu ulaşımı kullanabileceksiniz.

PTT tarafından geliştirilen kart ile ilgili tüm belediyelere bu teknolojiyle ilgili yazılar gönderildi ve yakın zamanda tüm Türkiye’de aktif olacak. İlk olarak GAZİRAY, BAŞKENTRAY ve İZBAN hatlarına entegrasyonu sağlanacak. Daha sonra tüm ulaşım araçlarında kullanılması için anlaşmalar yapılarak yaygınlaştırılacak.

Türkiye Kart Bakiye Sorgulama işlemleri tüm PTT bankamatiklerinden ve diğer ulaşım kartlarının bakiye sorgulama ekranlarından yapılabilecek.

Türkiye Kart Özellikleri

  • Para Transferi ve Alışveriş İhtiyaçları Tek Bir Kartla Karşılanabilecek
  • Pos Cihazlarında, ATM, Banka, Harç ve Vergi Ödemelerinde, Otopark Ödemeleri, Yiyecek ve İçecek Otomatlarında Kullanılabilecek.
  • PTT, Bankalar, Online Kanallar, Mobil Uygulama ve Anlaşmalı İş Yerleri üzerinden yükleme işlemleri yapılabilecek.

Türkiye Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türkiye Kart başvuruları aktif olduğu iller itibariyle alınacak. Yaşadığınız ilde aktif olduğunda online kanallar, anlaşmalı yerler ve PTT üzerinden alınabilecek.

Türkiye Kart Hangi İllerde Var?

Türkiye Kart ilk olarak Konya ilinde denendi ve tam not aldı. 2023 yılının sonunda ise 6 ilde kullanıma açılacak.

Türkiye Kart Bakiye Sorgulama & Yükleme

Türkiye Kart bakiye sorgulama ve yükleme işlemleri web sitesi ve mobil uygulaması üzerinden kolayca yapılacak. Anlaşmalı yerlerden ve istasyonlarından da karta yüklemeler yapılacak.


Başvurulardan haberdar olmak için Sosyal Medya hesaplarımızdan bizi takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir