26 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 21 Şubat 2024

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı: ÖSYM Başvuru Kılavuzu ve İŞKUR İşçi Alımı 2024

Beklenen Sağlık Bakanlığı personel alım ilanı resmi gazetede yayınlandı. 27 bin personel alımı başvuru nasıl yapılır, ÖSYM Başvuru Kılavuzu ne zaman yayınlanır, KPSS 2024/5 tercih kılavuzu, finans 7.com, İŞKUR sağlık bakanlığı işçi alımı 2024 detaylarına Ege Etkinlik sitemizden ulaşabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı, sağlık sektöründeki hizmet kalitesini artırmak ve ihtiyaç duyulan alanlarda uzman personel eksikliğini gidermek amacıyla 36 bin personel alımı yapacak. Sağlık Bakanlığı personel alımına başvurular başladı.

Bakanlığa ait ilanlara başvuru yapacak adaylar için iki farklı seçenek bulunuyor. Hemşire ve Ebe gibi ilanlara başvuru yapacak adaylar ÖSYM’nin yayınlayacağı Başvuru Kılavuzu aracılığıyla başvurusunu yapacak. Destek ve Hizmet Personeli gibi ilanlara başvuru yapacak adaylar da İŞKUR üzerinden başvurularını yapacaklar. Başvurular 21 – 28 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Unvan/branş ve öğrenim düzeylerine göre dağılımı görmek için buraya tıklayın.

İlginizi Çekebilir: Aile Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Formu 2024

ÖSYM 2024/5 Tercih Kılavuzu

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli personel pozisyonlarının ve başvuru şartlarının bulunduğu KPSS-2024/5 Tercih Kılavuzu, ÖSYM tarafından gün içerisinde yayınlanacak.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Genel Bilgiler
TABLO-1. 657 SAYILI DMK’NIN 4/B MADDESİ VE 663 SAYILI KHK’NIN 45/A MADDESİ UYARINCA ATAMA YAPILACAK SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYONLARI (ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN)
TABLO-2. 657 SAYILI DMK’NIN 4/B MADDESİ VE 663 SAYILI KHK’NIN 45/A MADDESİ UYARINCA ATAMA YAPILACAK SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYONLARI (ÖN LİSANS MEZUNLARI İÇİN)
TABLO-3. 657 SAYILI DMK’NIN 4/B MADDESİ VE 663 SAYILI KHK’NIN 45/A MADDESİ UYARINCA ATAMA YAPILACAK SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYONLARI (LİSANS MEZUNLARI İÇİN)
SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYONLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı İŞKUR Başvuru

Sağlık Bakanlığı tarafından 27 bin personel başvuruları ÖSYM üzerinden alınacak. Geri kalan atamalar ise İŞKUR üzerinden yapılacak başvurular sonrası yapılacak. Temizlik Personeli, Güvenlik Görevlisi ve Şoför gibi ilanlara başvuru yapmak isteyen adaylar, https://esube.iskur.gov.tr/Default.aspx linkine tıklayarak e-devlet üzerinden giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra “İş İlanları” bölümüne girin. Burada İş Yeri Türünü “Kamu” olarak işaretleyin ve ara butonuna tıklayın. Ara dedikten sonra sayfanın alt kısmında kamuya ait ilanları görebilirsiniz. İl ve öğrenim durumu gibi alanları kendinize göre seçebilirsiniz.

Başvurulardan haberdar olmak için INSTAGRAM hesabımızı takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir