27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 30 Aralık 2023

Şeker Ölçüm Cihazı Başvurusu 2024 Nasıl Alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı diyabet hastalarına ücretsiz şeker ölçüm cihazı vereceğini açıkladı. Şeker Ölçüm Cihazı başvurusu nasıl yapılır?, Derya Yanık şeker hastalarına yardım nasıl alınır, başvuru şartları, başvuru formu 2024 detaylarına ulaşabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı diyabet hastası çocukları olan ailelere şeker ölçüm cihazı dağıtacak. Ücretsiz olarak verilecek şeker ölçüm cihazı başvuru yaparak alınabilecek.

TİP-1 Diyabet tanısı almış çocukların takibinin daha kolay yapılabilmesi için Aile Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım alan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara şeker ölçüm cihazı yardımı yapacak. Çocukların hayat kalitesinin yükseltilmesi amacıyla verilecek cilt altı ölçüm cihazları 81 şehirdeki çocukların ailelerine gönderilecek.

Şeker Ölçüm Cihazı Başvurusu Şartları

Şeker Ölçüm Cihazı almak isteyen ailelerin diyabet tanısı konulmuş çocukları olması, sosyal yardım kriterlerine uygun ve doktor raporu bulunması gerekiyor. İlaç, insülin ve şeker ölçüm çubukları kullanan çocukların ailelerin başvuru yapabilecek. Aile de iki kişinin diyabet hastası olması durumunda sadece bir kişi üzerinden başvuru yapılacak ve sadece 1 tane ölçüm cihazı alma hakkı bulunacak.

Şeker Ölçüm Cihazı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle verilecek şeker ölçüm cihazı başvurusu yapmak isteyen aileler, en yakın kaymakamlık binasında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek ücretsiz olarak ölçüm cihazını alabilir.

Yeni Başvuruları kaçırmamak için Sosyal Medya hesaplarımızı takip edin.

Instagramhttps://www.instagram.com/basvuruprofesoru/

5/5 - (1 vote)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir