26 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2023

TÜRGEV Burs ve Yurt Başvuru Formu 2023 – 2024

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı TÜRGEV Burs ve yurt başvurusu nasıl yapılır?, Başvuru ne zaman? şartları ve koşulları nelerdir?, Ortaöğretim bursları 2023 – 2024, TÜRGEV burs yurt istenen belgeler evrak listesi, Karşılıksız burs veren vakıflar, Başvuru sonuçları, Burs miktarı ne kadar?, Türgev ihtiyaç nakit burs başvuru detayları burada.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı TÜRGEV tarafından verilen burs ve yurt başvuruları başladı. Burs veya yurt başvurusu yapmak isteyen ortaokul öğrencileri nasıl başvuru yapılacağını merak ediyor.

Ortaöğretim Burs ve Yurt başvuruları 2023 Temmuz – Ağustos aylarında online olarak yapılacaktır. Burs başvuruları sona erdikten sonra, yurt başvuruları alınmaya devam edecektir.

Dar gelirli vatandaşların öğrencilerine desteğini sürdüren TÜRGEV, her yıl bir çok öğrenciye karşılıksız burs ve yurt desteğinde bulunuyor.

Öğrencilerin öncelikle yurt başvurusu yapması gerekiyor. Yurt çıkmayan öğrencilere barınma bursu altında burs verilmektedir. TÜRGEV’in Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Konya ve Sakarya’da yurtları bulunmaktadır. Yurtları buraya tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.

Yurt Başvuru Şartları

TÜRGEV yurtlarında, herhangi bir burs talebinde bulunmadan barınmak isteyen öğrenciler için uygun başvuru türüdür.

Yurt Başarı Bursu Başvuru Şartları

TÜRGEV yurtlarına başvuran öğrenciler arasından, çeşitli alanlardaki beceri ve/veya başarısı nedeniyle yurt aidatını ödeyebilmek için maddî destek talep eden öğrenciler için uygun başvuru türüdür.

Yurt Destek (İhtiyaç) Bursu Başvuru Şartları

TÜRGEV yurtlarına başvuran öğrenciler arasından, yurt aidatını ödeyebilmek için tam ya da kısmi maddî desteğe ihtiyaç duyan öğrenciler için uygun başvuru türüdür.

Yurt Destek (İhtiyaç) ve Yurt Başarı Bursu Başvuru Şartları

TÜRGEV yurtlarına başvuran öğrenciler arasından, yurt aidatını ödeyebilmek için tam ya da kısmi maddî desteğe ihtiyaç duyan ve aynı zamanda çeşitli alanlardaki beceri ve/veya başarısı nedeniyle yurt aidatını ödeyebilmek için maddî destek talep edenöğrenciler için uygun başvuru türüdür.

Sadece Nakdi Destek (İhtiyaç) Bursu Başvuru Şartları

Herhangi bir TÜRGEV yurdunda barınma talebinde bulunmaksızın eğitimini sürdürebilmek için maddî desteğe ihtiyaç duyan öğrenciler için uygun başvuru türüdür.

Sadece Nakdi Başarı Bursu Başvuru Şartları

Herhangi bir TÜRGEV yurdunda barınma talebinde bulunmaksızın çeşitli alanlardaki beceri ve/veya başarısı nedeniyle burs talep eden öğrenciler için uygun başvuru türüdür.

Nakdi Destek (İhtiyaç) ve Başarı Bursu Başvuru Şartları

Herhangi bir TÜRGEV yurdunda barınma talebinde bulunmaksızın eğitimini sürdürebilmek için maddî desteğe ihtiyaç duyan ve aynı zamanda çeşitli alanlardaki beceri ve/veya başarısı nedeniyle burs talep eden öğrenciler için uygun başvuru türüdür.

Destek Bursları için Başvuru Evrak Listesi

Başarı Bursları için Gerekli Evrak Listesi

Evrakların Başvuru öncesi dijital olarak sisteme yüklenmek üzere hazır olması gerekmektedir.

TÜRGEV Burs ve Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı TÜRGEV’e burs veya yurt başvurusu yapmak isteyen veli ve öğrenciler aşağıdaki linke tıklayarak sisteme giriş yaptıktan sonra başvuru yapabilecekler.

https://turgev.org/tr/kullanici-kayit

Yurt ve Burs başvurusu yapabilmeniz için TÜRGEV web sitesine üye olduktan sonra, kullanıcı profili bilgilerinizi giriniz. Ardından başvuru günlerinde istediğiniz 9 şehirde bulunan yurtlara başvuru yapabilirsiniz.

Başvurulardan haberdar olmak için Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir