27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2024

Ulaşım Desteği Kimlere Verilir? Başvuru Şartları 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından öğrencilere ulaşım desteği verilecek. SYDV ulaşım desteği başvurusu nasıl yapılır 2024-2025, Üniversite öğrencilerine ulaşım yardımı başvuru şartları, e-devlet yol parası başvuru formu var mı? Ege Etkinlik ulaşım desteği detaylarını sitemizde bulabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öğrencilerin şehirlerarası ulaşımına katkıda bulunmak amacıyla ulaşım desteği vereceğini açıkladı.

Sene başında eski başkan Derya Yanık tarafından başlatılan ulaşım yardımı yeni Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş önderliğinde devam edecek. 1250 TL olarak verilecek ulaşım desteğinden 400 bin öğrenci faydalanacak. Eğitim Yardımları Kapsamında Ulaşım Giderlerinin Karşılanmasına Yönelik Yardımlar kapsamında yılda 2 gidiş 2 dönüş şeklinde öğrencilerin ailelerine yapacağı ziyaret ve okullarına yapacağı dönüş için verilecek. Bir biletin fiyatı 1250 TL’yi geçmemesi kaydıyla toplamda 5000 TL ulaşım desteği verilecek.

Otobüs bileti 1250 TL’yi geçen öğrencilerin sadece 1250 TL’lik olan kısmı ödenecek. Geri kalan kısmı öğrenci kendisi karşılamış olacak.

Ulaşım Desteği Kimlere Verilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek ulaşım desteğinden ikamet ettiği şehirden farklı bir şehre okumaya giden öğrenciler faydalanacak. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin faydalanacağı bu yardıma aileler tarafından başvuru yapılacak. Öğrencilere yılda iki gidiş iki dönüş olmak üzere 4 defa destek alacak. Başvuru yapacak öğrencinin 25 yaşından büyük olmaması gerekmektedir.

Ulaşım Desteği Başvuru Şartları

Aile Bakanlığının öğrencilere yönelik vereceği ulaşım desteğinden faydalanmak için aşağıdaki şartlara uygun olmanız gerekmektedir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • İlkokul, ortaokul, lise ve üniversiteyi farklı bir şehirde okuyor olmak.
  • Sosyal yardım kriterlerine almaya uygun olmak.
  • Otobüs biletinizi almış olmak.
  • 25 yaşından büyük olmamak.
  • Otobüs biletinin sadece 1250 TL’ye kadar olan kısmının ödenmesini kabul etmek.

Ulaşım Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ulaşım desteği başvurusu yapmak için bakanlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gitmeniz gerekmektedir. Öğrencinin ailesinin ikamet ettiği şehirdeki en yakın Kaymakamlık binasına giderek SYDV ulaşım desteği başvurusu yapabilirsiniz. Başvurular sadece yüz yüze yapılmaktadır. Başvuruya giderken Öğrencinin T.C. kimliği, Öğrenci belgesi ve otobüs biletini yanınızda götürmeyi unutmayın.

Ulaşım Desteği Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Kaymakamlık binalarında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılan başvurular en geç 30 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından yapılacak inceleme sonucunda yardımın yapılıp yapılmayacağıyla ilgili karar verilecektir. Okulların ara tatile veya yaz tatiline girmeden bu süre baz alınarak vakfa başvuru yapılması zaman kaybına neden olmaması için önem arz etmektedir.

Başvurulardan haberdar olmak için Sosyal Medya hesaplarımızdan bizi takip edin.

3.7/5 - (3 votes)

6 thoughts on “Ulaşım Desteği Kimlere Verilir? Başvuru Şartları 2024

  • Anonim

    Deprem zedeyiz kiradayimzorlaniyorum üctane ogrencim var okutmakta zorlaniyorum herturlu yardıma ihtiyacımız vardir

    Yanıtla
  • Eşim çalışıyor ama hiç yardım almıyorum talep ediyorum

    Yanıtla
  • Mürvet

    Benim 5 çocuk annesiyim evim kira üdemekte zorlanıyoruz eşimde calisiyor ama bize yetmiyor mağduruz birde bir yatalagimiz var herşe çok pahalı cocukları ihtiyacinı gideremiyoruz boz dolabım bozuk olmiyor inanki onu da alamıyoruz oturduğum evde topraklı üstumüze sügeliyir inanki duracak gibi deyil lütfen yardımlarinizi esirgemeyin

    Yanıtla
  • Fatma

    Merhaba benim 8yaşında oğlum var 2sinifa başladı okul çantası yok yardim edermisin abilerin abisi

    Yanıtla
  • Leyla

    Evimiz depremden yıkılmış diyarbakir köyönden yaziyorum size sura bagliyim evim kelpicli evdi hasarsiz dediler sonra 3 ay gecti yikildi ev 8 kisi bir odada yaşiyoruz dişardayiz disarda kaliyoruz sizden yardim istiyorum 4 tane cocuğum var okul okuyir benimle iletişime gecseniz buda benim numaram 05352424476

    Yanıtla
  • İki çocum var mağdur durumdayım eşim yevmiyeyle çalışıyor bize yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir