26 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 24 Kasım 2023

Vergisiz Telefon Desteği Başvuru Formu 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vergisiz telefon desteği müjdesi ile beklenen başvurular başladı. Öğrencilere vergisiz telefon başvuru nasıl yapılır 2023 – 2024, GSBBİZ vergisiz telefon nasıl alınır, GSB telefon desteği başvuru formu detaylarına EgeEtkinlik.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Üniversite öğrencilerine verilecek vergisiz telefon desteğine başvurular başlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan telefon desteğine yapılacak başvuruları Gençlik ve Spor Bakanlığı GSB alacak. 9500 TL’ye kadar alınacak sıfır cihazlarda devlet 5500 TL’ye kadar olanını vatandaşına geri ödeyecek. İnternet üzerinden alınacak başvurular satın alınan telefon sonrası yapılacak.

Vergisiz Telefon Desteği Süreç Nasıl İşliyor?

Vergisiz telefon desteğiyle ilgili akıllarda kalan soru işaretleri bir bir ortadan kalkmaya başladı. Vergisiz telefon almak isteyenler için destek süreci şu şekilde işleyecek.

  1. Telefon alınmak istenene mağazaya veya internet sitesine gidilir ve sıfır telefonlardan biri seçilir
  2. 9500 TL’yi aşmayan bir telefon alınması gerekmektedir.
  3. Beğendiğiniz telefonla ilgili firmaya vergisiz telefon desteğinden yararlanmak istediğiniz belirtilir.
  4. Firma aldığınız telefonla ilgili size bir fatura kesecektir.
  5. Ödeme yapılıp fatura alınır.
  6. Faturayı aldıktan sonra internet üzerinden vergisiz telefon başvurusu yapılır.
  7. Faturanızın üzerinde Firmanın vergi numarası, fatura numarası, fatura tarihi olması gerekmektedir.
  8. Aldığınız telefonun IMEI numarası da gerektiğinden dolayı eğer, IMEI numarasını bilmiyorsanız firma yetkilisinden yardım isteyebilirsiniz.
  9. İnternet üzerinden alınan sıfır cihazlar içinde geçerlidir. İnternet üzerinden aldığınız cihazın mutlaka faturasını göndermelerini isteyin.

Örneğin 9.000 TL değerinde bir telefon seçtiyseniz ödemenin tümünü mağazaya yapıyorsunuz. Vergi indirimiyle ilgili mağazayla bir işiniz bulunmamaktadır. Mağazanın vergi indirimi yapma yetkisi yoktur. Tüm ödemeyi yaptıktan sonra artık Gençlik ve Spor Bakanlığının internet sitesi üzerinden vergisiz telefon başvurunuzu yapabilirsiniz. Telefon almadan önce başvuru yapılmamalıdır. Telefon desteğiyle ilgili başvuru formu linkine ulaşmak için yazımızı okumaya devam ediniz.

Vergisiz Telefon Başvuru Şartları Nelerdir?

Vergisiz telefon almak isteyen bir çok öğrenci bulunuyor. Ama destek tüm öğrencileri kapsamadığı için sadece şartlara uyan öğrenciler faydalanabilecek.

Vergisiz telefon desteğinden sadece üniversite öğrencileri faydalanacak. Ön Lisans ve Lisans öğrencileri bu kapsamda telefon desteğinden yararlanacak.

Başvuru yapacak kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve cihazı satın aldığı gün itibariyle 26 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

Satın alınan cihazın ikinci el olmaması ve fiyatı 9500 TL’yi geçmemiş olması gerekiyor.

Satın alınan telefonla ilgili kesinlikle faturanızı almanız ve elektronik fatura kesilmiş olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

Vergisiz telefon desteğine başvuru yaparken telefonu kim kullanacaksa onun üzerinden başvuru yapmayı ve IBAN numarasını sisteme eklemeyi unutmayın.

Vergisiz Telefon Desteği Başvuru Formu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilecek vergisiz telefon desteğine başvurular alınmaya başlandı. Telefon desteğinden faydalanacak öğrenciler için internet üzerinden başvuru formu açıldı.

Vergisiz Telefon Desteği başvuru formuna ulaşmak için, https://gsbbiz.gsb.gov.tr/page/teknolojiDestek/telefonBasvuru/ linkine tıklayın, açılan sayfadan e-devlet girişi yapın ve başvuru koşullarını kabul edin. E-devlet girişi yaptığınız için kişisel bilgileriniz hemen ekrana gelecektir. Tüm metinleri kabul edin ve Devam Et butonuna tıklayın. Açılan sayfadaki bilgileri faturanız vasıtasıyla doldurun.

Firma Vkn / Tckn:

Fatura No:

Fatura Tarihi:

Imei:

Bu alanları doldurduktan sonra Devam Et butonundan son sayfaya devan edin. Burada sizden IBAN numaranızı isteyecektir. Telefonu kullanacak kişinin IBAN numarasını girdikten sonra başvurunuzu tamamlayın.

Vergisiz Telefon Desteği Ne Zaman Yatar?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilecek telefon desteği parası başvuru sırasında verdiğiniz IBAN numarasına 15 gün içerisinde geçecektir. Yoğunluk dolayısıyla bu süreç biraz uzayabilir. Kesin bir yatırma tarihi açıklanmamıştır.

Telefon Desteği Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Vergisiz Tablet, Bilgisayar ve Laptop desteği Başvuru Formu

10 GB İnternet Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvurulardan haberdar olmak için Sosyal Medya hesaplarımızdan bizi takip edin.

2 thoughts on “Vergisiz Telefon Desteği Başvuru Formu 2024

  • Emine yayla

    Tlfonum yok ihtiyacım var kiraciyim bebeğim var üç çocuğum okula gidiyor Allah rızası için yardım edin biz mağdurları niye kimse duymuyor yardım etmiyorlar ihtiyacımız olmasa istemeyiz

    Yanıtla
  • Buna çok ihtiyacım var durumumuz yok bizde bu yardımdan yararlanmak isteriz rica ederim.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir