27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 12 Ocak 2024

Yeni Evlenenlere Devlet Yardımı Başvuru Formu 2024

E-devlet Cimer yeni evlenenlere devlet yardımı başvurusu nasıl yapılır?, SGK Evlilik çeyiz parası desteği başvuru şartları ve başvuru formu 2024, düğün yardımı yapan belediyeler, Dernekler, Kaymakamlık, Erkeklere kızlara evlenme yardımı için başvuru detayları burada.

Yeni evlenenlere devlet yardımı evlenme hayali kuran her gencin merak ettiği bir konu. Evlenme yani çeyiz yardımı almak isteyen erkek ve kız çocukları yardımdan nasıl yararlanabileceğini merak ediyor.

Evlenmek için ilk adımı atan kişiler, düğün, çeyiz ve ev eşyaları konularında çeşitli yerlerden destek almak istiyor. Ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlar yönelik verilen bu yardımdan sadece kız çocukları faydalanabiliyor. Eğer babası vefat etmiş ise devlet yardım yapıyor. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor.

Yeni Evlenenlere Devlet Yardımı Başvuru Şartları

  • 25 yaşını doldurmamış
  • Yetim aylığı alan
  • Evlenmiş olmak

Yukarıdaki şartları taşıyan kız çocukları bu yardımdan faydalanabiliyor. Yardımı almak için evlendikten sonra 5 yıl içerisinde başvuru yapması gerekiyor. Başvurular E-devlet Üzerinden ve Sosyal Sigortalar Kurumu SGK’ya başvuru yaparak alabiliyor.

Çeyiz ve Evlilik Yardımı Yapan Diğer Yerler

Yukarıdaki şartları taşımayan erkek ve kız çocukları, evlenme ve çeyiz yardımı almak için il veya ilçenize bağlı belediyelere başvuru yapabilir. Eşya, gıda ve düğün yardımı veren bir çok belediye bulunuyor.

Ayrıca internet üzerinden yardım yapan dernek ve vakıfları araştırarak buralara da başvuru da bulunabilirsiniz.


Yeni Başvuruları kaçırmamak için Telegram Grubu ve Youtube Kanalımıza Katılın.

Telegram Başvuru Grubu

https://t.me/egeetkinlik

Youtube Kanalı

https://www.youtube.com/channel/UCK_Ani0ACkUKkkkJeCbwfdQ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir