1 Mayıs 2024
Son Guncelleme Tarihi: 17 Mart 2021

Ankara Afet Gönüllüsü Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi afet durumunda yardıma gönüllü vatandaşlar için başvurularını alıyor. Peki Ankara Afet Gönüllüsü başvurusu nasıl yapılır?, Afet Gönüllüsü Başvurusunu kimler yapabilir?, Ankara Afet Eğitimi Başvuru şartları nelerdir?, Ankara Afet Koordinasyon Merkezi bilgileri yazımızda.

Ankara Büyükşehir Belediyesi acil durumlarda gönüllü olarak çalışacak afet gönüllüleri yetiştirecek.

Ankara Afet Koordinasyon Merkezi tarafından verilecek eğitimler sonucunda sertifikalarını alan Ankaralı vatandaşlar afet durumlarında yardıma koşacak. Peki kimler afet gönüllüsü olabilir?

Ankara Afet Gönüllüsü Olmak için Şartlar

  • 18 yaş ve üzeri, TC vatandaşı olan herkes gönüllü olabilir,
  • Afet Gönüllüsü adayların eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gerekir,
  • Afet Gönüllüsü adayların sağlık durumlarının alan çalışmasına ve seyahate uygun olması gerekmektedir,
  • Gönüllü olarak çalışan kişiler bilgi, birikim ve becerilerini tamamen kendi istekleri dahilinde toplum yararına kullandıkları için herhangi bir ücret almayacaktır.
  • Başvurusu kabul edilen adaylar gönüllülük sistemi bünyesinde çevrim içi eğitimler, yüz yüze eğitimler ve saha eğitimleri olmak üzere eğitime tabi tutulmaktadır.
  • Eğitimde başarılı olup sertifika almış gönüllülere Belediyemiz hediye olarak afet çantası ve Ankara Büyükşehir Belediyesi amblemli elbise verilecektir.
  • Gönüllüler Belediyemiz Afet Koordinasyon Merkezi’nin emri ve gözetiminde çalışır, kendi başlarına olaylara müdahale edemez.

Ankara Afet Gönüllüsü Başvuru Nasıl Yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde afet gönüllüsü olarak çalışacak adaylar aşağıdaki linke tıklayarak başvuru formunu doldurabilirler.

Ankara Afet Gönüllüsü olmak için tıklayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir