1 Mayıs 2024
Son Guncelleme Tarihi: 2 Mayıs 2021

Ankara YKS – LGS Online Deneme Sınavı Başvuru Formu 2021

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında gerçekleşecek lise ve üniversite sınavları (YKS, TYT, AYT, LGS) için online deneme sınavı yapacak. Peki sınava katılım için başvuru nasıl yapılır?, Kimler sınavlara katılabilir?, Online deneme sınavı ne zaman?, Sonuçlar ne zaman açıklanacak?, Sınav giriş linki için detaylar burada.

Covid-19 salgını sebebiyle üniversite sınavı YKS ve lise sınavı LGS sınavlarına giren öğrenciler bu süreçte evlerinden çalışmak zorunda kaldılar. Bu süreçte öğrencilere destek olmak için belediyeler online deneme sınavları yapıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla CHP’li belediyelerin katılımıyla ortaklaşa bir deneme sınavı düzenliyor.

YKS ve LGS online deneme sınavı 16-17-18 Mayıs 2021 tarihlerinde yapılacak. Deneme sınavına başvurular ise başladı. Öğrenciler 14 Mayıs’a kadar yapacağı başvuru ile sınava giriş hakkı kazanacak. 10 Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği online deneme sınavına katılan öğrencilerin puanları 500 puan üzerinden hesaplanacak. Ayrıca öğrenciler İl ve Türkiye sıralamasını görecek. Girdiği sınavda çıkan sorularla ilgili video çözümlerine de ulaşacak ve eksiklerini kapatma şansı yakalayacak.

Ankara YKS LGS Online Deneme Sınavı Kayıt Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Online deneme sınavına katılmak isteyen lise ve üniversite adayı öğrenciler https://abb.onlinexamlab.net/ adresine tıklayarak başvurularını tamamlayabilir. Başvuru sonrası sınava gireceği tarihten bir gün öncesi cep telefonu ve e-mail adreslerine sınava girecekleri link gelecek ve bu saye de sınava giriş yapabileceklerdir.

Ankara YKS LGS Online Deneme Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceği online deneme sınavına giren öğrenciler sonuçlarını 20 Mayıs 2021 tarihinde alabilecek. Sonuçlar öğrencilerin e-mail ve cep telefon numaralarına gönderilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir