27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 20 Şubat 2024

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mama Yardımı Başvurusu: Halk Mama Dağıtımı Başladı

Bebeklerin beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi halk mama yardımı yapacağını açıkladı. Antalya mama yardımı başvurusu nasıl yapılır 2024, Bebek yardımı başvuru şartları detaylarına Ege etkinlik sitemizden ulaşabilirsiniz.

Bebeklerin sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olacak Halk Mama başvuruları alınmaya başlandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara mama yardımı yapacağını açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekleyerek, yeni doğan bebeklere yönelik önemli bir destek programı başlattı. Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere ve bebekli ailelere yönelik “Halk Mama” projesi ile önemli bir sosyal sorumluluk örneği sergiliyor. Bu proje kapsamında, 6-24 ay arasındaki bebeklerin beslenme ihtiyaçlarının karşılanması ve ailelerin ekonomik yükünün hafifletilmesi amaçlanıyor. Ailelere ayda 12 adet bebek maması dağıtımı yapılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mama Yardımı Başvuru Formu

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ailelerin ekonomik yükünü azaltacak mama yardımına başvuru yapmak isteyen aileler, https://antalya.bel.tr/OnlineBasvuru/halk-mama-basvuru-formu linkine tıklayarak başvuru formu doldurabilir. Sosyal hizmet uzmanlarının yapacağı inceleme sonrasında dağıtımlar başlayacak.

İsteyen vatandaşlar ilçelerde Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçe hizmet birimi veya ATASEM kurs merkezlerine, Antalya merkezde ise Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bizzat başvurabilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mama Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Ailelerin sosyal ve psikolojik açıdan rahatlamasına katkıda bulunacak Mama yardımına başvuru yapmak isteyen aileler aşağıdaki şartlara uygun olması gerekmektedir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak
  • Hanedeki kişi sayısına düşen gelirin asgari ücret ve altında olması
  • Anne ve Babanın resmi nikahlı olması
  • Bebeğin en az 6 aylık en fazla ise 24 aylık olması gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir: Bebek Maması Yardımı Yapan Belediyeler

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Diğer Yardımları

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Halk Mama Yardımı’nın yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere ve dezavantajlı gruplara yönelik çeşitli sosyal yardım programları da uygulamaktadır. Bu programlar kapsamında;

Gıda yardımı
Kıyafet yardımı
Kira yardımı
Eğitim yardımı
Yakacak yardımı
Sağlık yardımı
Engelli yardımı
Aşevi hizmeti
gibi yardımlar yapılmaktadır.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Halk Mama Programı dışında birçok sosyal yardım programını da sunmaktadır. Muhittin Böcek’in liderliğindeki belediye, ihtiyaç sahibi ailelere gıda, giyim, eğitim gibi birçok alanda destek sağlamaktadır. Başvuru formu üzerinden kolayca erişilebilen bu programlar, Antalya’da yaşayanların sosyal yardım taleplerine çözüm sunmaktadır.

Başvurulardan haberdar olmak için INSTAGRAM hesabımızı takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir