27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2024

Karatay Belediyesi Üniversite Bursu Nasıl Alınır? Başvuru Formu 2024

Konya Karatay Belediyesi üniversite öğrencilerine yardım bu yılda devam edeceğini açıkladı. Karatay Belediyesi burs başvurusu 2024 – 2025 nasıl yapılır, Yanıbaşımda Karatay üniversite bursu başvuru şartları nelerdir?, üniversite yardım detayları EgeEtkinlik.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Konya Karatay Belediyesi üniversite öğrencilerine yardım vereceğini duyurdu.

2024 – 2025 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla üniversiteliler de kazandıkları okullarına okumak için gidecekler. Karatay Belediye başkanı Hasan Kılca üniversiteye gidecek öğrencilere üniversite bursu vereceklerini duyurdu. Geçen yıl verilen eğitim bursu bu sene de devam edecek. Üniversite öğrencilerine verilecek burs yardımından faydalanmak için mobil uygulama üzerinden başvuru formu doldurulması yeterli olacak.

Karatay Belediyesi Burs Kimlere Verilecek?

Konya Karatay Belediyesi tarafından verilecek eğitim bursundan sadece lisans ve ön lisans öğrencileri yararlanacak. Üniversiteye 2023 YKS sınavına girerek yeni kazanan öğrenciler üniversite bursu alabilecek. İlk kez kayıt yaptıran tüm öğrenciler bu eğitim yardımından faydalanabilecek. Eğitim yardımı tek seferlik verilecek. Öğrencinin başvuru yapabilmesi için ailesinin Karatay ilçesinde ikameti bulunması başvuru şartlarının arasında bulunmaktadır.

Karatay Belediyesi Burs Başvurusu İstenen Belgeler

Karatay ilçesinde yaşayan öğrencilerin faydalanacağı üniversite bursunu almak için başvuru yapacak öğrencilerden üniversiteye kayıt belgesi ve ikametgah belgesi istenecektir. Başvuru yaparken bu belgelerin sisteme eklenmesi gerekebilir. Bu yüzden başvuru yapmadan önce belgelerin hazır olması başvurunuzu kolaylaştıracaktır.

Karatay Belediyesi Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Karatay Belediyesi burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler için başvurular belediyeye ait mobil uygulama üzerinden gerçekleşecek. Yanıbaşımda Karatay mobil uygulamasını indiren öğrenciler başvurusunu kolayca yapabilecek. Mobil uygulama App Store ve Google Play üzerinden akıllı telefonunuza indirebilirsiniz.. Sisteme üye olduktan sonra Online İşlemler bölümündeki Dijital Başvurular kısmından üniversite bursu başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurular 4 Eylül itibariyle alınmaya başlanacak.

Karatay Belediyesi Burs Ne Zaman Yatacak?

Karatay Belediyesi’nin verdiği eğitim yardımı başvuruları alındıktan sonra şartlara uyan öğrenciler belirlenecek. Şartlara uyan öğrenciler belirlendikten sonra belediye tarafından belirlenecek günde başvuru sırasında verdiğiniz IBAN numaranıza nakdi destek ödemesi yapılacak.

Karatay Belediyesi 2024 Burs Ne Kadar?

Karatay Belediyesi üniversite öğrencilerine yönelik vereceği bursun miktarı da merak ediliyor. 2024 – 2025 eğitim öğretim dönemi içinde nakdi destek vereceğini açıklayan belediye geçen yıl öğrencilere 1.000 TL eğitim yardımı yapmıştı. Geçen yıl verilen destek miktarına %50 zam yapıldı. Bu sene üniversite bursu alacak öğrencilere 1500 TL verilecek.

Başvurulardan haberdar olmak için Sosyal Medya hesaplarımızdan bizi takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir