27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 9 Ocak 2024

Konya Şivlilik Başvurusu 2024 Ne Zaman?

Konya Büyükşehir Belediyesi şivlilik başvurusu yapmak isteyen aileler başvuruların ne zaman başlayacağını merak ediyor. Konya şivlilik kutusu hediyesi nasıl alınır, 2024 şivlilik ne zaman? detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara verilen şivlilik hediyesi başvurularının ne zaman başlayacağı merak ediliyor.

Konya’da üç ayların başlangıcı olan recep ayının başlangıcı olan Regaib Kandili sabahı çocuklarca yapılan bir kutlamadır. Çocuklar kandil günü sokaklara çıkar ve dağıtılan hediyeleri poşetlerine toplayarak dolaşırlar. Konyalılar bu geleneği büyük bir ilgi gösterir ve gelen çocukları boş çevirmez. Konya Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyeleri de bu güne ilgisiz kalmaz ve çocuklara binlerce hediye dağtıır.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyeler başvuru yapan çocuklara şivlilik çantasında bir çok hediye verir. 2024 yılı itibariyle verilecek şivlilik kutusu 220.000 çocuğa dağıtılacağı açıklandı. Şivlilik hediyesi almak isteyen çocuklar için bu sene başvuru alınmayacak. 31 ilçedeki ilkokul öğrencilerine dağıtılacak.

Konya Şivlilik Kutusu İçeriği

Konya Büyükşehir Belediyesi her sene şivlilik kutlamaları kapsamında çocuklara Şivlilik Kutusu hediye ediyor. Kutu içeriğinde ise şu hediyeler yer alıyor.

  • 3 farklı oyundan oluşan Bilim Seti (hava roketi, rulo puzzle oyunu ve tangram)
  • Gıda Seti (sarı leblebi, çekirdeksiz kuru üzüm, çikolata soslu kek, portakal jöleli tarçınlı bisküvi, sütlü çikolata ve 8 adet ambalajlı çikolata )
  • “İlk Hilalden Son Hilale” Panoramik Kitap

Konya Şivlilik Başvurusu 2024 Ne Zaman?

Konya’da her yıl büyük bir gelenek haline gelen ve neşe ile kutlanan şivlilik, Regaib kandili ile birlikte kutlanmaktadır. 2024 yılında Regaib kandili 11 Ocak Perşembeyi Cumaya bağlayan geceye denk gelmektedir. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre dağıtımlara başvuru alınmayacak. Çocuklara okullar üzerinden dağıtım yapılacak.

Şehirde düzenlenecek Konya Şivlilik Bayramı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bir çok firma ve belediye festivalde stant açacak ve çocuklara şivlilik hediyesi verecek. Festivale giderek stantlardan şivlilik hediyenizi alabilirsiniz. Festival 10 – 14 Ocak 2024 tarihlerinde Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleşecek!

Şivlilik hediyesi almak isteyen kişiler için başvuruları başlayan belediyelerin linkleri buraya eklenecektir. Takipte olun. Kaçırmayın.


Şivlilik Başvurusu başladığında haberdar olmak için INSTAGRAM hesabımızı takip edin.

4.6/5 - (82 votes)

3 thoughts on “Konya Şivlilik Başvurusu 2024 Ne Zaman?

  • dilek tan

    okula giden 2 çocuğum var babalrı yaninda değil benim cocuklarimada sivlilik verin

    Yanıtla
  • Mina

    Bu yaptgnz hakszlk oldu baskanm gerckten geçen yıl bnm kizm alamadi bu yıl tam yılı tuttu dedk sizde okul diosnz gitmyenler cock degl mi pki bu yaptgnz hakszlk oldu sagoln istemeyz artk sokak sokak toplamak ondan hayrlıdır

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir