27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 29 Nisan 2023

Kömür Yardımı Devam Edecek! Başvuru Nasıl Yapılır 2023

İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilmek üzere ısınma amaçlı kömür yardımı resmi gazetede yayınlandı. ASHB Kömür yardımı başvurusu 2023, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ısınma yardımı nasıl alınır, e-devlet odun kömür desteği başvuru şartları detaylarına EgeEtkinlik.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara kömür yardımı yapılacağını açıkladı.

Resmi Gazetede yayınlanan kömür yardımı ekonomik durumu olmayan vatandaşların ısınma amacıyla verilecek. Dağıtım miktarları ailenin yaşadığı bölgenin iklim koşulları ve geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları göz önüne alınarak belirlenecek.

Doğalgaz olmayan bölgelerde ısınma ihtiyacını soba aracılığıyla gideren aileler artan kömür fiyatları sebebiyle zor günler geçiriyordu. Kömür alamayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara Aile Bakanlığı destek olacak. İhtiyacı olan 81 il ve ilçesinde yaşayan tüm vatandaşlara kömür yardımı ulaştırılacak.

Kömür Yardımı Kimler Alabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek kömür yardımından aile geliri asgari düzeyde olan vatandaşlar yararlanacak. 18 yaşından büyük Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan tüm vatandaşlar başvuru yapabilecek.

Kömür Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Devlet tarafından vatandaşlara ücretsiz verilecek kömür yardımından almak isteyen vatandaşlar vakıflar tarafından belirlenecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfına giderek başvurunuzu yapabilirsiniz. Vakıflar valilik ve kaymakamlık binasında bulunmaktadır. Her kış öncesi kömür torbaları evinize kadar teslim edilecek.

Başvurulardan haberdar olmak için Whatsapp, Telegram ve Sosyal Medya Hesaplarımıza katılın.

5/5 - (1 vote)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir