27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 11 Ekim 2023

Sağlık Bakanlığı Kozmetik Ürün Sorgulama 2024

Sağlık Bakanlığı kozmetik ürün sorgulama ile siz de ürünün orjinalliğini kontrol edebilirsiniz. Orjinal ürün nasıl anlaşılır 2024, ürün takip sistemi, barkod makyaj ürünleri orjinal sorgulama detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Sahte ürünlerin satışının önüne geçilmesi ve engellenmesi için açılan ürün sorgulama sitesinden aldığınız kozmetik ürünün orjinalliğini kontrol edebilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı tarafından kozmetik ürünlerin takibini kolaylaştırmak ve vatandaşların aldığı ürünün sahte olup olmadığını kontrol etmesini sağlamak amacıyla Ürün Takip Sistemi kuruldu. Bu sistem özellikle internetten alışveriş yapan kullanıcıların işine yarıyor.

Piyasanın altında bir fiyatta satın aldığımız ürün için aklımızda genellikle soru işareti kalıyor. Kozmetik ürünlerinde artık bu soru işaretleri ortadan kalkıyor. UTS sistemi ürünün orjinalliğinin yanı sıra durumunu, bayi sorgulama, ihale ve laboratuvar gibi listelemelerde yapılmaktadır.

Sağlık Bakanlığı Kozmetik Ürün Sorgulama

Sağlık Bakanlığı Kozmetik Ürün Sorgulama yapmak için aşağıdaki linke tıklayın ve ardından Kozmetik Ürün Listele bölümüne girin. Ürünün ismini veya barkod numarasını yazarak orjinallik kontrolü yapabilirsiniz.

https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/vatandas#/vatTibbiCihazListele


Başvurulardan haberdar olmak için Sosyal Medya hesaplarımızdan bizi takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir