27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2024

Şartlı Eğitim Yardımı Ne Zaman Yatacak 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Şartlı Eğitim Yardımı ne zaman yatacak sorusu merak ediliyor. 2024 PTT şartlı eğitim yardımı ne zaman yatar sorgulama ekranı, e-devlet ŞEY başvuru formu, kimlere verilir, ŞEY hangi aylarda yapılır, ne kadar ödenir detaylara EgeEtkinlik.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara iki ayda bir Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) yapıyor.

Devlet tarafından ailelere çocuklarının eğitim ve sağlık masraflarını karşılamaması durumunda nakdi para yardımı yapıyor. Şartlı Eğitim Yardımı yılda 6 kez yatırılmaktadır. 2 aylık olarak yatırılan yardımları aileler PTT üzerinden alıyor.

Şartlı Eğitim Yardımı Hangi Aylarda Yapılır

Bakanlık tarafından verilen Şartlı Eğitim Yardımı, 2024 yılının Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül ve Kasım ayları olmak üzere her iki ayda bir yatırılır. Vatandaşlar sadece bu aylarda ödeme alabilir.

ŞEY Ne Kadar Ödenir?

Erkek Öğrenciler için; İlkokula giden öğrenciye 90 TL, ortaokula giden öğrenciye ise 130 TL yatırılmaktadır.

Kız Öğrenciler için; İlkokula giden öğrenciye 110 TL, ortaokula giden öğrenciye ise 150 TL yatırılmaktadır.

Şartlı Eğitim Yardımı Ne Zaman Yatacak 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılacak Şartlı Eğitim Yardımı ödeme ayının 24’ü ile 28’i arasında yatırılmaktadır. Bu tarihler arasında aileler PTT sorgulama yaparak yatıp yatmadığını öğrenebilir ve en yakın PTT şubesine giderek parasını alabilir.

PTT Şartlı Eğitim Yardımı Sorgulama

Şartlı Eğitim Yardımının yatıp yatmadığını öğrenmek için PTT üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Bu işlemi e-devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulama yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/ptt-ptt-uzerinden-yapilan-kurum-odemeleri-sorgulama adresine tıklayın ve e-Devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra ödenecek tutar ekranda görünecektir. e-Devlet hesabınıza bağlı banka hesabınıza hemen aktarabilir veya PTT şubesine giderek paranızı alabilirsiniz.

e-Devlet ekranında “Ödenecek Kayıt Bulunamadı” uyarısı ile karşılaşıyorsanız, henüz paranız yatmamış demektedir. İlerleyen günlerde tekrar kontrol etmeniz gerekmektedir.

Şartlı Eğitim Yardımı Neden Kesilir

Şartlı Eğitim Yardımının kesilmesinin sebepleri aşağıda belirtilmiştir.

  • Çocuğun ortaokulundan mezun olması,
  • Aylık 4 günden fazla devamsızlık yapması,
  • Ailenin yardım alabilmesi için yanlış beyanda bulunması,
  • Ailenin ikametgah adresini değiştirmesi
  • Ebeveynlerden bir tanesinin vefat etmesi,
  • Muhtaçlık durumunun ortadan kalması durumlarında ŞEY yardımı kesilir.

Şartlı Eğitim Yardımı Kimlere Verilir?

Şartlı Eğitim Yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilmektedir. ŞEY yardımından sosyal güvenmesi olmayan, ihtiyaç sahibi kriterlerine uygun, çocuklarının ilkokul ve ortaokulda eğitim alması ve aylık olarak 4 günden fazla devamsızlık yapmaması gerekiyor. Bu kriterlere uygun aileler Şartlı Eğitim Yardımına başvuru yapabilir.

Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Nasıl Yapılır

İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilecek Şartlı Eğitim Yardımına başvuru yapmak isteyen aileler, valilik veya kaymakamlık binasında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvurularını yapabilirler.

Başvurulardan haberdar olmak için Whatsapp, Telegram ve Sosyal Medya Hesaplarımıza katılın.

5/5 - (1 vote)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir