27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 20 Eylül 2022

Yoklama kaçağı durumuna düşmemek için 31.12.2022 tarihine kadar askerlik işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir nedir?

Milli Savun Bakanlığı askerlik yoklama kaçağı mesaj geldi, MSB kayıtlarına göre öğrenim bilginiz bulunmamaktadır. Öğrenim belgeniz ile birlikte en yakın askerlik şubesine müracaat etmeniz gerekmektedir. Yoklama kaçağı durumuna düşmemek için 31.12.2022 tarihine kadar askerlik işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir nedir, ne demek?, yoklama kaçağı durumuna düşmemek için, üniversite öğrenci askerlik tecil, lise mezunu askerlik tecil ettirme, askerlik şubesi hafta sonu açık mı?, e-devlet askerlik erteleme için detaylar burada.

Milli Savunma Bakanlığı MSB askerlik yaşına gelmiş ve henüz askerlik için muayene olmayan kişilere bir mesaj gönderdi. Askerlik yoklama kaçağı olarak görünen kişiler araştırmalar yapıyor.

Milli Savunma Bakanlığı E-devlet üzerinden 20 yaşına gelmiş kişilere şu mesajı gönderdi;

“MSB kayıtlarına göre öğrenim bilginiz bulunmamaktadır. Öğrenim belgeniz ile birlikte en yakın askerlik şubesine müracaat etmeniz gerekmektedir .Yoklama kaçağı durumuna düşmemek için 31.12.2022 tarihine kadar askerlik işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir”

Bu mesajı alan üniversite öğrencileri, lise mezunu gibi askerliğini tecil ettirmeyen bir çok kişi bulunuyor. Askere gitmek için herhangi bir sebebi bulunmayan kişiler, askerlik şubesine giderek muayene olması gerekmektedir.

Üniversite öğrencileri ise, öğrenci işlerinden veya E-devlet üzerinden çıkardığı Öğrenci belgesi ile Askerlik Şubesine giderek tecil ettirmesi gerekiyor. Lise mezunlarının da yeni mezun oldularsa 2 yıl daha tecil ettirme hakkı bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir