19 Mart 2024
Son Guncelleme Tarihi: 25 Nisan 2020

Karantinadayken Yapabileceğiniz 10 Şey

Dünya, Covid-19 salgınına çözüm ararken bizlerde çevremizi ve kendimizi korumak adına evlerimize kapandık. Bir manada kendimizi karantinaya aldık. Öğrenciler derslerini uzaktan eğitim sayesinde devam ettiriyor. Bir çok çalışan ise ya izinli ya da evde çalışmaya başladı.

Peki kendimizi karantinaya aldığımız şu günlerde evde sıkılıp, uyuyup, bol bol abur cubur yiyeceğimize neler yapabiliriz. Bazen basit şeyler bile enerjinizi dengelemenize yardımcı olabilir. İşte sizin için küçük tüyolar…

1) Film/Dizi İzleyin

Evde yapabileceğiniz en basit şeylerden biri film izlemektir. Cep telefonumuzdan, bilgisayardan ya da televizyondan güzel bir film açıp izlemek sizi sıkıntıdan kurtarabilir. Ama size tavsiye saçma filmler yerine usta yönetmenlerden bir şeyler veya belgesel izleyin. Böylece hem sıkıntınız gider hem de kaliteli vakit geçirmiş olursunuz.

Salgın Konulu İzleyebileceğiniz En İyi 12 Yapım

2) Kitap Okuyun

Kitap okumak ta çok basit ama çoğumuzun uygulamadığı bir aktivitedir. Güzel bir kitap hem sıkıntınızı atar hem de yeni bakış açıları edinmenizi sağlar. Kitap okumak ayrıca uzun süre sizi oyalayabilir. Böylece dış dünyadan gelen olumsuz düşünceleri engellemiş olursunuz.

Herkesin Mutlaka Okuması Gereken 25 Kitap

3) Müzik Dinleyin

Hepimiz müzik dinleriz. Her insanın sevdiği bir müzik tarzı vardır. Açın hoşunuza giden bir parça dinleyin. Bence klasik müzik dinlemeyi deneyebilirsiniz. Bir de yeni müzik türleri ve sanatçılar keşfetmeyi unutmayın. Dünyada keşfedilmeyi bekleyen o kadar çok sanatçı var ki… Belki de favori sanatçınızı gözden geçirirsiniz.

4) Oyun Oynayın

Oyun oynamak sizi hem oyalar hem de negatif enerjinizi boşaltmanıza yardımcı olur. Bu bir video oyunu, bir masaüstü oyunu veya çocuğunuzla saklambaç olabilir, fark etmez. Ancak bilgisayar başında çok fazla durmamanızı tavsiye ederim. Aileniz ile vakit geçireceğiniz bir oyun bağınızı güçlendirmenizi sağlayabilir.

5) Spor Yapın

Spor yapmak dışarıya çıkamadığımız, yürüyemediğimiz, hareket alanımızın kısıtlandığı şu günlerde oldukça önemli. Edindiğimiz spor aletleri ile evde de formumuzu koruyabiliriz. Eğer bu ekipmanlardan yoksa bile odanın içinde yürüyebilir, mekik veya şınav çekebiliriz. Böylelikle sağlığımızı korumuş oluruz.

6) Bir Şeyler Yazın

Bir şeyler yazmak insanı her zaman rahatlatır. Çeşitli düşünceler ile dolu zihnimizi kağıda dökerek boşaltabiliriz. Bu sayede yazma yeteneğimizi geliştirebilir hatta belki de farkına varmadığımız bir fikri ortaya çıkartabiliriz. Tavsiye olarak günlük tutabilir veya denemeler yazabilirsiniz.

7) Resim Çizin/Yapın

Resim yapmak da evde yapabileceğiniz basit etkinliklerdendir. İlla usta ressamlar gibi çizmenize gerek yok. Hatta evde malzemeniz olmasa bile bir kalem ve bir kağıt da iş görür. Önce gözlerinizi kapatın ve gözünüzün önüne bir gelmesini bekleyin. Sonra çizmeye başlayın. Veya etraftaki objelerin resmini de çizebilirsiniz.

8) Evi Tekrar Dekore Edin

Sürekli aynı ortamda durmaktan sıkıldınız mı. Eskiler “tebdil-i mekanda ferahlık vardır.” demişler. Bunun için illa dışarı çıkmanıza gerek yok odanızı yeniden dekore etmek sizi rahatlatmaya yetecektir. Belki bir kaç eşyanın yerini değiştirmek bile sizi mutlu edebilir. Denemenizi tavsiye ederiz.

9) Ders Çalışın veya Kendinizi Geliştirin

Öğrenciler uzaktan eğitime başladıkları için derslerine gereken önemi vermeyebilir. Bunu sakın yapmayın! Derslerinize çalışmaya devam edin. Hatta dışarı çıkamadığınız için kendinizi daha iyi derse verebilirsiniz. Öğrenci olamayanlar ise bir becerisini güçlendirmeye çalışabilir veya öğrenmek istedikleri bir konuda araştırma yapabilirler.

10) Yeni Bir Şeyler Öğrenin

Özellikle izne ayrılmak zorunda kalmış çalışanlar için önemli bir tavsiye yeni beceriler edinmektir. Yeni şeyler öğrenmek, potansiyelinizi açığa çıkartmanıza yardımcı olabilir. Hiç denemediğiniz veya öğrenmeyi çok istediğiniz bir beceri mi var, internetten bir video açıp bunu öğrenmeniz çok kolay. Örnek vermek gerekirse müzik aleti çalmak, yeni yemek tarifleri, çiçekçilik, tamir, el işi… Liste uzar. Denemekten kaçınmayın.

BONUS 1: Evden Gezebileceğiniz En Güzel Sanal Müzeler

BONUS 2: Evdeyken İzleyebileceğiniz 66 Online Tiyatro Oyunu

Tavsiyelerimizi bitirdik. Eğer beğendiyseniz bunu sevdikleriniz ile paylaşmayı unutmayın. Beğenmediğiniz konularda ise yorum bırakabilirsiniz. #evdekal

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir