28 Mart 2024
Son Guncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2023

2. Tur Sandık Görevlisi Başvuru – 28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 2. tur heyecanı başladı. Sandık Görevlisi olmak isteyen partililer için farklı başvurular bulunuyor. İkinci tur sandık görevlisi başvuru, CHP, AKP 28 mayıs müşahit nasıl olunur, oy ve ötesi, Türkiye gönüllüleri görevli başvurusu detaylarına Ege Etkinlik.com üzerinden detaylara ulaşabilirsiniz.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında yapılacak seçimlerde sandık görevlisi olmak isteyenler başvuru yaparak görevli olabilecek.

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan 49.50, Kemal Kılıçdaroğlu ise 44.89 da kaldı. Bu sonuçlarla seçimin galibi 2. turda belli olacak. 28 Mayıs 2023 pazar günü Türk vatandaşları tekrar sandık başına gidecek ve oyunu kullanacak.

İkinci tur seçimlerinde her partiden seçmen sandık görevlisi olarak görev yapacak. ilk turda görev yapan müşahit ve sandık görevlileri tekrar görev alabilecek. İlk turda görev yapmayan ama ikinci turda görev almak isteyenler ise aşağıda bulunan yollarla seçimde görev alabilir veya gönüllü olarak seçim sonuçlarını takip edebilir.

Seçimde Görev Almanın 4 Yolu

Desteklediğiniz Partiye Başvuru Yapın

Cumhur İttifakı veya Millet İttifakına dahil olan partilerin il ve ilçe teşkilatlarına giderek müşahit ve sandık görevlisi için başvuru yapabilirsiniz. Ak partili bir seçmen eğer kendi partisinde görev yeri bulamıyorsa, ittifaka dahil olan diğer partiler üzerinden sandık görevlisi olabilir. CHP’li seçmenler de aynı şekilde kendi ittifakındaki farklı bir partiden görev alabilir.

Oy ve Ötesi Seçim Gönüllü Başvurusu

Demokrasi anlayışıyla seçimin başından sonuna kadar şeffaflıkla yürütülmesi amacıyla gönüllülerini bilinçlendirerek seçimlerde görev almasını sağlayan Oy ve Ötesi Derneğine başvuru yaparak katılabilirsiniz. Oy ve Ötesi gönüllü başvurusu yapmak için https://oyveotesi.org/kayit/ adresine tıklayabilirsiniz.

Türkiye Gönüllüleri Seçim Gönüllüsü Başvuru

Seçim güvenliği konusunda görev almak isteyen kişiler Türkiye Gönüllüleri Derneğine başvuru yapabilir. Türkiye Gönüllüleri Millet İttifakı tarafından kurulmuştur. Başvuru yapmak için https://kayit.turkiyegonulluleri.org/ adresine tıklayabilirsiniz.

Sadece Seçim Sonuçlarını İzleyin

Herhangi bir parti veya dernek gönüllüsü olmadan da seçim sonuçlarını izlemek için sandığa gidebilirsiniz. Oy kullandığınız yere gittiğinizde herhangi bir şeye müdahale etmeden sandıktan çıkan sonuçları takip edebilirsiniz.

Başvurulardan haberdar olmak için Whatsapp, Telegram ve Sosyal Medya Hesaplarımıza katılın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir