27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 29 Aralık 2023

4471 TL Yardım Nereden Alınır? Başvuru Detayları 2024

Devlet işsizlere 4471 TL yardım yapacağını açıkladı. İş bulmak isteyenlere tek seferlik olarak destek verilecek. İŞKUR İşe yönlendirme yardımı nasıl ve nereden alınır 2024, başvuru şartları nelerdir, başvuru formu nasıl doldurulur detaylarına Ege Etkinlik sitesinden ulaşabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işsizlere teşvik amaçlı 4471 TL yardım yapacağını açıkladı.

İŞKUR iş birliğiyle işsiz vatandaşlara iş bulmaya teşvik amacıyla tek seferlik olarak ödeme yapacak. İş bulma kurumundan yönlendirilen vatandaşlar iş başvurusu yapmaya giderken yol masrafları ve belgeler için harcamalar yapmaktadır. İşe Yönlendirme Yardımı kapsamında vatandaşların kolaylıkla işe girmesi ve zorluk yaşamaması için harçlık olarak verilecek. Yardım miktarı Asgari Ücretin 3’te 1’i oranında belirleniyor. Asgari ücret arttığında artış gösterdiğinde yardım miktarı da artmaktadır.

4471 TL Yardım Nasıl Alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İŞKUR işbirliğiyle verilecek 4471 TL yardımdan iş başvurusuna gidecek olan vatandaşlar yararlanacak. İŞKUR üzerinden bulunacak iş ilanlarına başvuru yapacak olan işsizler iş bulma kurumundan bir belge alması gerekiyor. Bu belge ile Aile Bakanlığına başvuru yapması gerekiyor.

4471 TL Yardım Nereden Alınır? Başvuru

4471 TL yardım almak isteyen vatandaşlar, İŞKUR’dan aldığı belge ile yardım başvurusu yapabilecek. Aldığı belgeyi en yakın Kaymakamlık binasında bulunan Aile Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek başvuru yapabilecek. Yaptığınız başvuru sonucunda uygun görülen işsizlere yardım yapacak.

4471 TL Yardım Ne Zaman Yatacak?

İŞKUR ve Aile Bakanlığı tarafından tek seferlik verilecek 4471 TL yardım vatandaşların hesaplarına yatacak. Vakfa yapılan yardım başvurusu sırasında verilen IBAN numarasına 15 gün içerisinde yatırılacaktır.

Başvurulardan haberdar olmak için Sosyal Medya hesaplarımızdan bizi takip edin.

5/5 - (1 vote)

5 thoughts on “4471 TL Yardım Nereden Alınır? Başvuru Detayları 2024

  • Fadime

    Allah rızası için birisi de bizim sesimizi duysun İki çocuğum var biri bebek biri liseye gidiyor çalışamıyorum kirada oturuyorum bebeğime bakacak kimse yok çok zor durumdayım devletten maddi manevi destek bekliyorum kiramı ödeyemediğim için ev sahibim mahkemeye verdi beni lütfen biri de sesinizi duysun

    Yanıtla
  • Jiyan satan

    Yeni evliyim kiradayım yardıma cok ihtiyacım var hiçbirşekilde yardım alamıyorum lütfen yardım edin

    Yanıtla
  • 5 tane cocuğum var evim kira işim yok hiç bir şekilde yardım almıyorum yardım ederseniz çok seviniriz

    Yanıtla
  • Hanım

    Madi durumum hiç iyi değil lütfen bana yardımcı olun eşimin bir işte çalışmıyor lütfen yana yardım din lütfen

    Yanıtla
  • Saliha

    Eşim den ayrıyız iki çocuğum okuyo kırtasiye evim kira 4500 TL evim sobalı ihtiyaç karını karsilayamiyorum kendinde engelliyim çalışamıyorum yardım larinizi bekliyordum saygilarimla

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir