27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 19 Aralık 2023

Altuğ Fonu Burs Başvurusu Nasıl Yapılır? 2024

Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine Altuğ Fonu kapsamında 15 bin TL ve 30 bin TL burs verilecek.  Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Altuğ Fonu burs başvurusu nasıl yapılır 2024, burs ne kadar, başvuru formu nasıl doldurulur, Altuğ fonu nedir, Türk Dünyası Turan burs başvuru detaylarına sitemizden ulaşabilirsiniz.

 Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, Altuğ Fonu burs başvurularının başladığını duyurdu.

Altuğ Fonu Burs programı kapsamında Yüksek Lisans ve Doktora yapan öğrencilere burs verilecek. Burslar öğrencilerin tez çalışmalarını bitirmesi için verilecek. Burs alan öğrencilerin bazı yükümlülükleri de yerine getirmesi istenecek. Haftada iki gün  Türk Dünyası Araştırmaları Vakfında bulunmaları ve etkinliklere katılmaları istenecek.

Altuğ Fonu Burs Miktarı Ne Kadar?

 Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından verilecek Altuğ Fonu burs miktarı belli oldu. Yüksek Lisans öğrencilerine 15.000 TL, doktora öğrencilerine ise 30.000 TL burs desteği verilecek.

Altuğ Fonu Burs Başvurusu Şartları Nelerdir?

Türk Dünyası tarafından verilecek Altuğ Fonu burs başvurusu yapacak öğrencilerin aşağıdaki şartlara uygun olması beklenmektedir.

  • İstanbul’daki herhangi bir üniversitenin yüksek lisans ve doktora programlarına devam eden öğrenciler başvuru yapacak.
  • Diğer şehirlerdeki öğrenciler de değerlendirilecek ve uygun görülürse teşvik bursu verilecek.
  • Burs başvurusu için yaş sınırı bulunmamaktadır.
  • Yüksek Lisans öğrencilerinden ders bırakmayarak tez dönemine geçmeleri beklenmektedir.
  • Doktora öğrencilerin de ders dönemini tamamlayarak doktora yeterlilik aşamasına geçmeleri ve doktora yeterlilik ve tez izleme süreçlerinde başarısızlık yaşamamaları beklenmektedir.
  • Başka bir kurumdan burs almaları engel teşkil etmemektedir.

Altuğ Fonu Burs Başvuru Formu

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından verilecek Altuğ Fonu bursuna başvuru yapmak isteyen öğrenciler, https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd2Naspcv7XOtkLY7Y5FVCafiWC1oURFfhIEQbCnfMmnSAr8w/viewform linkine tıklayarak Google Form üzerinden başvurularını tamamlayabilirler. Soruları olan öğrenciler  [email protected] adresine e-posta gönderebilir.

Başvurulardan haberdar olmak için Sosyal Medya hesaplarımızdan bizi takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir