29 Mart 2024
Son Guncelleme Tarihi: 1 Ocak 2024

Devletin Öğrencilere Verdiği Para Yardımı Başvuru Formu 2024

Devletin öğrencilere verdiği para yardımı başvurusu yaparak 5500 TL kadar yardım alabilirsiniz. 2024 ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine burs başarı teşvik programı başvuru şartları formu detaylarını buradan hemen öğrenebilirsiniz.

Recep Tayyip Erdoğan, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine 5500 TL para yardımı yapılacağını duyurdu. Başvuru şartlarına uyan tüm öğrenciler aylık olarak burs desteğinden faydalanabilecek.

Devletin öğrencilere verdiği para yardımı sayesinde öğrenciler rahat bir nefes alacak. Yeni üniversiteye başlayacak ve mevcut olarak örgün eğitimine devam eden öğrenciler de bu desteklerden faydalanabilecek. İlkokuldan başlayarak üniversite öğrencilerine kadar bir çok yardım çeşidi bulunmaktadır.

Başarı Teşvik Programı 5500 TL Para Yardımı Başvurusu

Başarı Teşvik Programına dahil olan öğrenciler asgari ücretin en az %60’ı kadar ve tamamı 5500 TL olan para yardımı alabilecek. Üniversite öğrencilerinin faydalanacağı bu destek programından faydalanmak için öğrenciler ilk 500’e giren üniversiteleri tercih etmesi gerekiyor. Bu üniversitelerden 4 yıllık herhangi bir bölümü okuyan öğrenciler 5500 TL’ye kadar yardım alabilecek.

Tüm Üniversite öğrencilerine 100 TL Destek Parası Başvurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen sosyal yardım alan tüm üniversite öğrencilerine 100 TL destek parası verilecek. Sosyal yardım alan tüm ailelerin öğrencileri alacak. 2023 yılından itibaren para yardımı almak için en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat etmeniz yeterli olacak.

İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine 1611 TL Para Yardımı Başvurusu

İlkokul ve ortaokula giden öğrenciniz varsa sizde 1611 TL yardım alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken e-devlet üzerinden SED yardımına başvuru yapmanızdır. Para yardımı almak için sosyal yardım kriterlerine uygun olmanız gerekmektedir. Başvuru yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru buraya tıklayarak e-devlet girişi yapın ve formu doğru, eksiksiz bir şekilde doldurun. Bakanlık yetkilileri bu yardımdan faydalanmanız için ev ziyaretinde bulunabilir.


Yeni Başvuruları kaçırmamak için Telegram Grubu ve Youtube Kanalımıza Katılın.

Telegram Başvuru Grubu

https://t.me/egeetkinlik

Youtube Kanalı

https://www.youtube.com/channel/UCK_Ani0ACkUKkkkJeCbwfdQ

3 thoughts on “Devletin Öğrencilere Verdiği Para Yardımı Başvuru Formu 2024

  • Benim işim yok evim yok borcumcok işyok çocuk 3 var okulagidiyo kızım Kayseri Erciyes üniversitesinde okuyor madidurmum yok borcumcok kiramıveremiyorum çok madulum ihtiyacımvar kızım Kayseri Erciyes üniversitesinde okuyor madidurmum yok borcumcok işyok çocuk 3 var 05532099484

    Yanıtla
  • Anonim

    Bende kardeşim için yardım isterim 11sinifa gidiyor çok başarılı böyle öğrenciler için yardımcı olurmusunuz başarıların devami için lütfen maddi açıdan çok zor geçiniyorlar

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir